De besparing en kosten BUIG berekenen | Berenschot nieuws

BUIG-saldi van uw gemeente in meerjarig perspectief

Nieuws
BUIG-saldi van uw gemeente in meerjarig perspectief

Deel dit nieuwsartikel

Datum

02 februari 2018

Berenschot heeft een rekentool gemaakt die het mogelijk maakt om in één oogopslag te zien wat vanaf 2004 de besparingen en/of tekorten waren in uw gemeente op het BUIG-budget (exclusief vangnet). Tevens vindt u hier een overzicht waarin de budgetten 2018 en 2019 voor alle gemeenten in beeld worden gebracht.

De vraag is of een eventueel tekort veroorzaakt wordt door een ontoereikend macrobudget en/of door een negatief uitpakkende verdeling. Daarom hebben we de saldi uitgesplitst in een deel dat veroorzaakt wordt het macrobudget (toereikendheid van het macrobudget), en een deel dat veroorzaakt wordt door de verdeling (hoe pakt het verdeelmodel voor u uit?). Zo is te zien dat het saldo voor uw gemeente in 2017 voor 6% negatief verklaard wordt door een ontoereikend macrobudget. De rest van uw saldo wordt verklaard door de verdeling, die zowel positief als negatief kan uitpakken.

Voorlopige verdeling van de bijstandsbudgetten 2019 en definitieve verdeling 2018 zijn terug te vinden op website van het ministerie van SZW.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief