Dit zijn de jaarcijfers van Berenschot | Berenschot nieuws

Jaarcijfers Berenschot: stijgende lijn op alle fronten

Nieuws
Jaarcijfers Berenschot: stijgende lijn op alle fronten

Deel dit nieuwsartikel

Datum

21 oktober 2019

13 juni 2019 publiceerde Berenschot de jaarcijfers over 2018. Die zijn in alle opzichten positief: de netto-omzet steeg vorig jaar met 7% naar € 45,5 miljoen en het operationele resultaat voor belasting kwam in 2018 uit op € 1,6 miljoen (break-even in 2017). Ook 2019 kende een goede start: de omzet in de eerste vijf maanden was 10% hoger dan dezelfde periode vorig jaar en het resultaat is ruim verdubbeld.

De groei strekt zich uit over alle sectoren. En dit betreft zowel de omzet als de formatie: die bleef in 2018 gelijk, maar stijgt dit jaar naar verwachting met dertig medewerkers. Verder heeft ook de vorig jaar gelanceerde Berenschot Academy een prima eerste kwartaal achter de rug.

Bestuursvoorzitter Hans van der Molen toont zich verheugd. “De aantrekkende resultaten maken het mogelijk om de horizon van de korte termijn deels te verleggen naar de keuzes op langere termijn: hoe willen we dat Berenschot zich de komende jaren verder ontwikkelt en op welke manier gaan we dat doen?”, zegt hij. “Meer focus is nodig om onderscheidend te blijven. Daarom willen we ons richten op grote maatschappelijk relevante vraagstukken zoals de energietransitie en transformatie van de zorg. Daarin kan Berenschot bij uitstek onderscheidende proposities bieden.”

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief