Berenschot Charter Diversiteit | Berenschot nieuws

Berenschot ondertekent Charter Diversiteit

Nieuws
Berenschot ondertekent Charter Diversiteit

Deel dit nieuwsartikel

Datum

12 december 2020

Op 10 december 2020 ondertekende Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot Groep BV, het Charter Diversiteit. Met deze ondertekening onderstreept Berenschot haar doelstelling om een nog meer diverse en inclusievere organisatie te worden.

Het Charter Diversiteit is een Europees Initiatief dat in Nederland vorm gegeven wordt door Diversiteit in Bedrijf (SER). Met de ondertekening van het charter zet Berenschot zich nog sterker in voor brede inclusie met specifiek aanvullende aandacht om de etnische en culturele diversiteit binnen de organisatie te vergroten. Op die manier wil Berenschot een betere adviesorganisatie worden, waarin een diversiteit aan zienswijzen resulteert in nog beter advies. Maar ook een organisatie waar iedereen zich welkom voelt, kan meepraten, meedoen en meebeslissen over wat belangrijk is.

“Een inclusieve werkcultuur waar een diversiteit aan talent tot bloei komt, bereik je niet zomaar. Dat vraagt continue aandacht en eerlijk kijken: waar doen we het al goed en waar kan en mag het nog beter?”, stelt Van der Molen. “De doelstellingen die Berenschot hierin omarmt, gaan niet over het behalen van specifieke aantallen, maar over de mens achter de cijfers. Hoe beleven collega’s de werkvloer, voelen zij zich daar thuis, kunnen zij hun talenten ontplooien. Elke collega is belangrijk en elke collega heeft een rol.”

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief