Hans van der Molen nieuwe voorzitter VVC | Berenschot nieuws

Hans van der Molen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht het CCV

Nieuws
Hans van der Molen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht het CCV

Deel dit nieuwsartikel

Datum

09 september 2020

Per 8 september treedt Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot, aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Hij volgt Wim Ruijgrok op, die per die datum aftreedt vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Met Hans van der Molen haalt het CCV een resultaatgerichte voorzitter in huis, die binding heeft met het werkveld van het CCV en veel bestuurlijke en toezichthoudende ervaring heeft. Van der Molen begrijpt hoe de verantwoordelijkheden en taken van de bestuurder en de Raad van Toezicht tot elkaar verhouden en is daarmee een betrokken sparringpartner voor de directeur.

Van der Molen vertelt over het bijzondere karakter van het CCV: “Wat het CCV écht onderscheidt, is de integrale benadering: preventie, advies en certificering, maar ook overheid én bedrijfsleven samen. Waar criminelen wettelijke en fatsoen grenzen overschrijden, overbrugt het CCV domeingrenzen met relevante oplossingen”.

De Raad van Toezicht bestaat naast een onafhankelijke voorzitter uit leden benoemd op voordracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid, Vereniging Nederlandse Gemeenten, MKB Nederland en VNO-NCW, Verbond van Verzekeraars en de Nationale Politie.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief