Nieuwe update rekentool Wmo-tarieven | Berenschot nieuws

Nieuwe update rekentool huishoudelijke hulp en individuele begeleiding beschikbaar

Nieuws
Nieuwe update rekentool huishoudelijke hulp en individuele begeleiding beschikbaar

Deel dit nieuwsartikel

Datum

15 maart 2021

Leestijd

1 minuut

In de zomer van 2020 is Berenschot gevraagd door de VNG en brancheorganisaties ActiZ, Zorgthuis.nl, de Nederlandse ggz en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland om een nieuwe rekentool te ontwikkelen die helpt om Wmo-tarieven vast te stellen. Deze tool kan als uitgangspunt genomen worden om inzicht te verkrijgen in de hoogte van de verschillende kostprijselementen.

Kostprijzen nauwkeuriger vast te stellen

De rekentool wordt inmiddels gebruikt door zowel aanbieders als inkopers. Om de rekentool te voorzien van de laatste (bekende) cao-ontwikkelingen heeft Berenschot een update uitgebracht met de in januari 2021 bekende cao-ontwikkelingen en referentiecijfers. Daarnaast zijn er verschillende toevoegingen gedaan om de kostprijzen nog nauwkeuriger vast te stellen.

Update

Deze rekentool is een geüpdatet versie van de rekentool van 2020. In deze update zijn verschillende aanpassingen gedaan zoals de bruto uurlonen, suggesties voor overheadkosten en verzuimcijfers en een FWG-schema voor functiezwaarte bij individuele begeleiding. De rekentool is op de website van de VNG te downloaden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze rekentool? Neem dan contact op met een van onze adviseurs: Wouter Reijngoud.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten over dit onderwerp?