Anouk van den Broek start als adviseur bij Berenschot

Anouk van den Broek start als adviseur bij Berenschot

Nieuws
Anouk van den Broek start als adviseur bij Berenschot

Deel dit nieuwsartikel

Datum

08 november 2022

Leestijd

1 minuut

Op 16 november a.s. start Anouk van den Broek als adviseur bij Berenschot. Zij gaat zich toeleggen op vraagstukken binnen de zorg op het gebied van innovatie, informatiebeleid en gegevensmanagement. Op deze thema’s heeft zij als beleidsadviseur binnen het Ministerie van VWS veel ervaring opgedaan.

Bij VWS was zij verantwoordelijk voor programma’s rondom informatiebeleid voor persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) en Stichting MedMij. Daarnaast heeft zij bijgedragen aan de herpositionering en de borging van innovatie binnen het ministerie. Eerder in haar carrière gaf Anouk – na haar studie Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam – als software consultant advies aan ziekenhuizen over de overgang naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD).

Berenschot richt zich in haar onderzoek en advisering onder meer op innovatie in de zorg en het optimaal gebruik maken van data en gegevens. Met de komst van Anouk verstevigt Berenschot haar positie op dit vlak. “Anouk kent de problematiek en de mogelijkheden rondom deze thema’s, ook vanuit het perspectief van individuele zorginstellingen. Daarnaast is ze bekend met de uitdagingen op beleids- en systeemniveau. Dat maakt haar een zeer welkome versterking van onze steeds verder groeiende adviesgroep, aldus Christel van Zijp, teamlead Zorg binnen de adviesgroep Zorg & Maatschappelijke Ontwikkeling.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief