Berenschot publieke fiksers | Berenschot nieuws

Berenschot zet speciaal team publieke fiksers op urgente vraagstukken

Nieuws
Berenschot zet speciaal team publieke fiksers op urgente vraagstukken

Deel dit nieuwsartikel

Datum

24 februari 2023

Leestijd

1 minuut

Om rijksoverheid, provincies en gemeenten te ondersteunen bij grote opgaven zoals armoedebestrijding, stikstofaanpak, woningnood en afhandeling aardbevingsschade, heeft Berenschot een nieuw team van zogeheten publieke fiksers ingericht. Dit team van daadkrachtige adviseurs weet bij crises onder hoge druk complexe vraagstukken snel te doorgronden en tot de gewenste resultaten te komen.

Korte cylci

Welk team bij een opdrachtgever aan de slag gaat, is afhankelijk van de aard en omvang van het vraagstuk. “Vervolgens brengen we de juiste partijen bij elkaar en zetten we tegengestelde belangen onomwonden uiteen. Indien nodig schromen we niet om te escaleren en oplossingen te forceren. Zo werken we samen met de opdrachtgever in korte cycli doelgericht naar het gewenste resultaat”, verklaart Frederik van Dalfsen, teamlead van de publieke fiksers.

Team op sterkte

Onlangs is het team versterkt met Gijsbert Vonk (eerder teamleider en programmamanager bij de gemeente Gouda), Nidal Quaali (voorheen zelfstandig strategisch adviseur en projectleider) en Astrid Benders (eerder strategisch bestuursadviseur bij de gemeente Gouda). Met de vier nieuwe adviseurs komt het totaal aantal publieke fiksers binnen Berenschot op twaalf.

Transitie ondersteunen

“Het is inspirerend om het openbaar bestuur in Nederland écht beter te maken, zeker op urgente dossiers waar voor het publieke oog veel misgaat. Het vertrouwen in het openbaar bestuur helpen herstellen, geeft mij veel motivatie”, aldus Vonk. Ook Quaali ziet kansen. “Mij intrigeren publiek-maatschappelijke zaken die om transitie vragen, waar technologie en data lonkende perspectieven bieden, en de kansrijkheid daarvan verandering en ondernemerschap vereist.”

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief