Christiaan Gort start Berenschot | Berenschot nieuws

Christiaan Gort gestart als senior managing consultant bij Berenschot

Nieuws
Christiaan Gort

Deel dit nieuwsartikel

Datum

18 oktober 2022

Leestijd

1 minuut

Christiaan Gort is in oktober gestart als senior managing consultant ter versterking van het werkveld Openbaar Bestuur. Daarmee keert hij na een avontuur van bijna twee jaar terug bij Berenschot.

Gort heeft ruim zestien jaar ervaring als consultant. Eerst veertien jaar bij Berenschot en de afgelopen twee jaar als practiceleader publieke sector bij Turner. “Ik kijk terug op een waardevolle en leerzame tijd bij Turner”, stelt hij. “Ik maak deze stap omdat ik beter tot mijn recht kom als bouwer in een groter team dan als pionier van een startend team.”

Bij Berenschot wordt Gort één van de markttrekkers van de groeiende werkveld Openbaar Bestuur. Hij gaat zich richten op het realiseren van maatschappelijke opgaven en het versterken van organisaties, samenwerkingsverbanden en ketens. “Een ervaring rijker, met meer kennis van de opgaven in het openbaar bestuur en meer inzicht in hoe veranderingen slagvaardig te realiseren, keer ik nu terug bij Berenschot. Dat voelt als een warm bad.”

Naast beleids- en organisatievragen richt Berenschot zich steeds meer op het realiseren van maatschappelijke opgaven, onder meer met de proposities Publieke Fixers en Opgavegericht Werken. “De kennis en ervaring van Christiaan sluiten goed aan bij waar wij mee bezig zijn”, aldus Roeland Stolk, managing director Openbaar Bestuur. “Met zijn ervaring kunnen we onze expertise beter in de markt zetten en onze opdrachtgevers nog effectiever bedienen in het daadwerkelijk realiseren van (verander)opgaven.”

Zo deed Gort het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek naar de slagkracht van publieke organisaties in het realiseren van veranderingen. De uitkomst was dat alle randvoorwaarden aanwezig waren, maar dat publieke organisaties niet in staat zijn om verandering slagvaardig door te voeren. “De overheid is goed in het bedenken van beleid en plannen”, zegt hij. “Ik ga me erop richten organisaties slagvaardiger te maken en plannen van papier naar praktijk te brengen.”

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief