Kinderopvang in beeld: vernieuwd kennisdossier | Berenschot nieuws

Kinderopvang in beeld: vernieuwd kennisdossier met actuele inzichten

Nieuws
Kinderopvang in beeld: vernieuwd kennisdossier met actuele inzichten

Deel dit nieuwsartikel

Datum

14 oktober 2022

Leestijd

1 minuut

In 2021 is het aantal kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar dat een vorm van kinderopvang bezocht weer toegenomen ten opzichte van 2019 (voor corona). Wat weten we over de opvang die deze kinderen krijgen? Hoe ziet het aanbod en gebruik van kinderopvang eruit? Hoe goed is de Nederlandse kinderopvang? En welke kosten zijn ermee gemoeid? In een tweede editie van het kennisdossier Kinderopvang in beeld presenteert Berenschot een actueel overzicht van de stand van zaken van de Nederlandse kinderopvang.

Meer data beschikbaar

De kinderopvang ontwikkelt zich in hoog tempo; het gebruik is enorm toegenomen, nieuwe wet- en regelgeving is ingevoerd en alweer aangescherpt en er wordt veel geïnvesteerd in de kwaliteit. Ook de beschikbare data en wetenschappelijke kennis over kinderopvang groeit. Omdat deze data nog erg versnipperd is, vroegen Kidsfoundation & Partou aan Berenschot een actueel overzicht van alle beschikbare kennis te bundelen. In deze tweede editie van het kennisdossier zetten we de meest actuele feiten, cijfers en inzichten van het huidige stelsel uiteen. Daarnaast inventariseert het dossier kennis over vraag en aanbod, de kwaliteit en de bedrijfsvoering, en de werkgevers en werknemers in de sector.

Inspireren en motiveren

Het kennisdossier is bestemd voor medewerkers en managers die zich inzetten in de kinderopvang, voor beleidsmakers en politici die zich buigen over de toekomst van de kinderopvang en voor onderzoekers en opleiders die zich richten op de ontwikkeling van kinderen en de betekenis van kinderopvang hierin. Doel van het kennisdossier is hen informeren, inspireren en motiveren om samen te werken aan de verder ontwikkeling van kinderopvang in Nederland.

U kunt het kennisdossier en een overzicht met de belangrijkste inzichten uit dit dossier hieronder downloaden.

 


Bovenstaande interactieve PDF werkt het best als u deze opslaat en via Adobe Acrobat bekijkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten over dit onderwerp?