Trainees data en digitalisering | Berenschot nieuws

Nieuwe trainees maken optimaal gebruik van data en digitalisering

Nieuws
Vier nieuwe trainees staan naast elkaar

Deel dit nieuwsartikel

Datum

16 december 2022

Leestijd

3 minuten

Of het nu gaat om de toekomst van werk en organiseren, het verbeteren van het openbaar bestuur, de energietransitie of om de beste zorg voor iedereen: alles wat we doen, is onderzocht, onderbouwd en vanuit meerdere invalshoeken bekeken. Daarbij maken we optimaal gebruik van de kansen en mogelijkheden van digitalisering. We zijn dan ook blij met de nieuwe trainees die hieraan een bijdrage leveren: Noa Zuijderwijk, Enzo van den Maagdenberg, Noa Agami en Stan Verstappen.

Data toegankelijk maken

Noa Zuijderwijk ziet het als een uitdaging om iedereen de grote meerwaarde van data en digitalisering in te laten zien. “Het besef wat je allemaal met je data kunt doen en welke inzichten dat kan opleveren, moet worden vergroot. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Ik wil data dan ook toegankelijk maken en laten zien wat voor gave dingen je met digitalisering kunt doen.”

 

Noa Zuijderwijk ziet het als een uitdaging om iedereen de grote meerwaarde van data en digitalisering in te laten zien. “Het besef wat je allemaal met je data kunt doen en welke inzichten dat kan opleveren, moet worden vergroot. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Ik wil data dan ook toegankelijk maken en laten zien wat voor gave dingen je met digitalisering kunt doen.”

 

Noa Zuijderwijk

  • Opleiding: Air Transport Operations, TU Delft

Vertrouwen in digitalisering

Enzo geeft aan dat organisaties nog weleens huiverig zijn voor digitalisering, omdat daarmee bestaande processen en werkzaamheden veranderen. “Mensen zijn soms bang voor het onbekende en moeten vertrouwen krijgen in digitalisering. Uiteindelijk zal er toch steeds meer gedigitaliseerd gaan worden.” Ook hij wil de toegevoegde waarde van data en digitalisering aantonen. “Cijfers liegen niet, maar je moet ze wel op de juiste wijze duiden en er dus secuur en voorzichtig mee omgaan.”

 

Bij Berenschot krijgt Enzo de mogelijkheid om in de praktijk door te leren. Hij vindt het daarbij interessant om met meerdere projecten tegelijk bezig te zijn. “Dat maakt het werk leuk en uitdagend. Daarnaast vind ik het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan maatschappelijke vraagstukken.”

 

Enzo van den Maagdenberg

  • Opleiding: Organisational Design & Development, Business Administration, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Vrije tijd: sporten, reizen, koken, wandelen

Van data naar informatie

Noa Agami ziet dat er een overvloed aan data beschikbaar is. Deze data zijn echter vaak zeer gefragmenteerd en zitten verscholen in verschillende systemen of zijn zelfs nog helemaal niet gedigitaliseerd. “Het inzichtelijk maken van data om er informatie uit te halen, is voor organisaties een grote uitdaging”, zegt ze. “Door informatie te digitaliseren, wil ik hen helpen tot waardevolle inzichten te komen.”

 

Bij Berenschot wil Noa een bijdrage leveren aan het vergroten van de efficiëntie van organisaties. “Bijvoorbeeld via onze benchmarks, waarbij we werkzaamheden en kosten in kaart brengen en vergelijken met die bij andere organisaties”, vertelt ze. “Ook het feit dat Berenschot gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling, spreekt me erg aan.”

Noa Agami

  • Opleiding: Economics of Markets and Organizations, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Vrije tijd: fitness, hiken, vrijwilligerswerk (schuldhulpverlening)

Zorgvuldigheid vroeg in het proces

Stan geeft aan dat het bouwen van digitale producten vaak onder tijdsdruk gebeurt, wat kan leiden tot overhaaste beslissingen vroeg in het proces. Pas later in het traject worden de negatieve gevolgen hiervan duidelijk. “Door vroeg in een project kritisch naar de aanpak en opbouw van een digitaal product te kijken, kun je moeite, tijd en geld besparen. Dat resulteert in een sterker gefundeerd eindproduct.”

 

Als stagiair was Stan verrast door de goede sfeer en collegiale omgang binnen Berenschot; voor hem reden om door te gaan als trainee. “Elkaar helpen staat binnen Berenschot boven het individuele gewin en dat resulteert in een fijne samenwerking en onderlinge verbondenheid.”

 

Stan Verstappen

  • Opleiding: Master Business Analytics & Quantitative Marketing, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Vrije tijd: bordspellen, stijldansen, wandelen, programmeren
Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief