Programma 2022 Smart Horticulture | Berenschot nieuws

Programma 2022 netwerk Smart Horticulture bekend

Nieuws
Programma 2022 netwerk Smart Horticulture bekend

Deel dit nieuwsartikel

Datum

02 november 2021

Leestijd

1 minuut

In 2018 heeft Berenschot het Smart Horticulture netwerk opgericht. In dit netwerk werkt een groep van circa twintig bedrijven samen om de transitie van de Nederlandse tuinbouw naar een datagedreven kennisketen mogelijk te maken. Doet u in 2022 mee?

Het netwerk komt viermaal per jaar bijeen in inspiratiebijeenkomsten op topniveau, met verrassende en leerzame presentaties door externe sprekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens deze bijeenkomsten is er volop ruimte voor interactie en netwerkactiviteiten. Berenschot organiseert en coördineert de bijeenkomsten in 2022 rondom de volgende thema’s:

  • Keuzes maken op basis van (satelliet-)data
  • Growing as a Service (GaaS)
  • Delen van data
  • Van binnen naar buiten, ism AgroBots.

Binnen het netwerk willen we concrete projecten opstarten, waarbij leden van het netwerk voorrang hebben boven externe partijen. Enkele voorbeelden van activiteiten die het netwerk kan ondernemen:

  • Demonstratieprojecten in de tuinbouw, waarin de leden van het netwerk in verschillende combinaties samenwerken. Berenschot kan consortia helpen met projectmanagement en bij het aanboren van (co) financiering. Het voornemen is om in 2022 een EFRO-aanvraag in te dienen met het Smart Horticulture netwerk rondom de landbouw- & voedingstransitie.
  • Deelname aan de leergang Smart Horticulture van Inholland in samenwerking met Berenschot.
  • Kennisuitwisseling met de AgroBots community (open teelten).

De Digital Twin van de kas

Tijdens de laatste meeting in 2021 wordt de jaaragenda voor 2022 in samenspraak met de leden vastgesteld. De laatste bijeenkomst van 2021 vindt plaats op dinsdag 7 november. We gaan ons dan verdiepen in en laten inspireren door het thema De Digital Twin van de kas.

Wilt u lid worden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Irma Oosterom.

Uitnodiging Netwerk Smart Horticulture 2022

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?