Succesvolle contentmeetings over organisatieontwerp | Berenschot nieuws

Succesvolle contentmeetings over organisatieontwerp in samenwerking met EODF

Nieuws
Uniformering hulpmiddelenreglementen

Deel dit nieuwsartikel

Datum

22 mei 2023

Leestijd

1 minuut

In samenwerking met het European Organisation Design Forum (EODF), een Europese vakvereniging voor organisatieontwerp, faciliteert het Berenschot expertiseteam ‘Inrichten van organisaties’ drie tot vier keer per jaar openbare contentmeetings op ons kantoor in Utrecht. Tijdens deze meetings staan praktijkcasussen en actuele artikelen centraal. Het doel is om kennisuitwisseling te bevorderen onder de deelnemers en gasten te voorzien van waardevolle adviezen.

Kennisuitwisseling met vakgenoten

In de afgelopen maanden hebben de eerste twee contentmeetings van 2023 plaatsgevonden. Beide bijeenkomsten werden bijgewoond door ongeveer 15 deelnemers, waaronder HR- en organisatieadviseurs, change managers en andere professionals op het vakgebied.

In februari was de Provincie Utrecht te gast met een casus over het vormgeven van het gebiedsgericht werken binnen de huidige domeingerichte structuur. Begin mei vond de tweede sessie plaats, waarin Jumbo Supermarkten de deelnemers een casus voorlegde over het vormgeven van afdelingsoverstijgende processen binnen een functionele structuur. Het centrale vraagstuk was hoe samenwerking tussen verschillende organisatieonderdelen gefaciliteerd kon worden door de inzet van zogenaamde coordinatiemechanismen.

Ook aanwezig zijn?

Bent u een Organization Design professional (of spreekt het onderwerp u aan) en wilt u deelnemen om kennis en ervaring met vakgenoten uit te wisselen? Of bent u bezig met een interessante casus of project waarover u meer wil vertellen en/of waarop u de hulp van onze deelnemers kan gebruiken? Laat het ons weten! U bent van harte welkom op de volgende openbare contentmeeting.

 

Volg ons op LinkedIn of bezoek de website van het EODF om op de hoogte te blijven van de data en onderwerpen van de volgende meetings. Deelname is kosteloos, ook als u geen lid bent van de vakvereniging.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief