Trainees toekomst werk organisatie | Berenschot

Nieuwe trainees zien belang flexibiliteit in de toekomst van werk en organisaties

Nieuws
Trainees zien belang flexibiliteit toekomst werk organisatie

Deel dit nieuwsartikel

Datum

18 november 2022

Leestijd

2 minuten

Hoge inflatie, stikstofproblematiek, energiecrisis en krapte op de arbeidsmarkt. Bij Berenschot volgen we deze maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. En geven inzicht in de gevolgen voor de toekomst van werk en organisaties.

Onze adviseurs zijn gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan het creëren van flexibele organisaties, die optimaal inspelen op veranderende omstandigheden. Die motivatie is ook voelbaar bij onze nieuwe trainees Emmy Verhaaf, Julie Goijen en Jamie de Wal.

Flexibiliteit en wendbaarheid

Emmy legt zich toe op het ontwerpen van toekomstbestendige bedrijven. Zij geeft aan dat organisaties tegenwoordig vooral heel flexibel en wendbaar moeten zijn om continuïteit te waarborgen. “De context waarin organisaties opereren, verandert voortdurend. Het is dan ook noodzakelijk om steeds weer naar het ontwerp en de inrichting van organisaties te kijken. Dat werk is nooit af.”

Daarbij blijft Emmy zichzelf ook op persoonlijk vlak uitdagen en kijkt ze continu naar wat beter kan. "Ik streef naar een goede samenwerking door me energiek en positief in te zetten. Ik ben resultaatgericht, werk hard en streef naar de best mogelijke uitkomsten.” Daarbij leert ze veel van haar collega’s. “Bij Berenschot werken intelligente, gepassioneerde en vriendelijke collega’s in een open organisatiecultuur. Er is veel ruimte om van anderen te leren en jezelf goed te ontwikkelen.”

Emmy Verhaaf

  • Opleiding: MSc Organisational Psychology aan de Universiteit Utrecht
  • Vrije tijd: hockey, bergtochten maken, schaatsen, koken, reizen

De juiste mensen aantrekken

Julie ziet het aantrekken van de juiste mensen als de grootste uitdaging van organisaties. “De arbeidsmarkt is momenteel zeer krap. Dat maakt het moeilijk voor bedrijven om passende werknemers binnen te halen. Dus zijn passende arbeidsvoorwaarden nodig om het bedrijf goed in de markt te zetten. Vanwege de hoge inflatie en de krappe arbeidsmarkt zijn passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden juist nu extra van belang – voor zowel werknemer als werkgever.”

Dit maakt HR-onderwerpen als functiehuizen, benchmarks en performancemanagement volgens Julie ook zo interessant.Door organisaties de juiste tools aan te reiken om hun structuur zo goed mogelijk op te zetten, wil ik een bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van organisaties. Daarbij ga ik doelgericht te werk en mijd ik complexe uitdagingen niet.” Berenschot biedt haar de kans om veel kennis op te doen. “Door aan projecten te werken in veel verschillende sectoren, kan ik een kijkje nemen in de HR-keuken van ontzettend veel organisaties.”

Julie Goijen

  • Opleiding: MSc Organizations: Management, Change and Consultancy
  • Vrije tijd: koken, hardlopen, reizen

Tekort aan praktisch geschoolde medewerkers

Jamie geeft aan dat er tegenwoordig vooral een tekort is aan praktisch geschoolde medewerkers. Dit geeft volgens haar het belang aan van onderwerpen als strategische personeelsplanning, arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid. Hier wil zij zich dan ook op toeleggen. “Door mijn achtergrond in Social & Organisational Psychology ben ik vooral geïnteresseerd geraakt in vraagstukken op het snijvlak van bedrijfskunde en psychologie op de werkvloer, waarbij de mens centraal staat.”

Bij Berenschot wil Jamie zichzelf ontwikkelen als multidisciplinair consultant. “Hier werken ontzettend veel gepassioneerde collega’s die echt het verschil willen maken en gespecialiseerd zijn in verschillende onderwerpen. Daar leer ik veel van. Zo kan ik mij optimaal ontwikkelen als consultant in een grote interdisciplinaire organisatie met veel complexe vraagstukken.”

Jamie de Wal

  • Opleiding: MSc Social & Organisational Psychology aan de Universiteit Leiden
  • Vrije tijd: boksen, reizen, koken, fietsen
Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief