Ontsluiten assetmanagementdata | Berenschot cases

Ontsluiten assetmanagementdata voor nieuwe inzichten

Case
Ontsluiten assetmanagementdata voor nieuwe inzichten

Deel deze case

Datum

12 januari 2021

Opdrachtgever

Anoniem

Prestatiecontracten spelen een steeds belangrijkere rol binnen de utiliteitsbouw. Daarmee neemt het belang van efficiënt onderhoud voor onderhoudsleveranciers toe. Hiervoor is inzicht in het storingsverloop essentieel. Uiteindelijk moet predictive maintenance een steeds grotere plaats gaan innemen.

Koppeling op equipmentniveau

Een onderhoudsleverancier vroeg Berenschot databronnen te koppelen om historische storingsdata te herleiden tot specifieke equipments. Hiervoor bouwden we een proof of concept om storingsmeldingen te koppelen aan specifieke equipments bij klanten van deze onderhoudsleverancier. Tot dan toe waren storingsmeldingen vrijwel alleen op klant- en locatieniveau gekoppeld. Met behulp van onder andere een classificatie-algoritme op de meldingsteksten hebben we storingsmeldingen gekoppeld aan unieke of mogelijke equipments.

Vergelijken performance

Met deze methodiek is het merendeel van alle storingsmeldingen gekoppeld aan specifieke equipments, kan de onderhoudsleverancier de performance van producenten vergelijken en wordt met behulp van de inzichten de huidige invoermethodiek voor monteurs verder verbeterd.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten over dit onderwerp?