Jikke Overdiep, Junior consultant | Berenschot

Junior consultant

Jikke Overdiep

Met de inzet van strategische positionering en communicatie wil ik een bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken en opgaven waar publieke organisaties en overheden voor staan.
Afbeelding - Jikke Overdiep

Over Jikke

Als adviseur bij Berenschot houd ik mij bezig met maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van strategische positionering en communicatie én het openbaar bestuur.

De inzet van strategische positionering en communicatie is onmisbaar in de grote opgaven waar publieke organisaties en overheden voor staan, nu én in de toekomst. Met dat bewustzijn vind ik het een uitdaging om opdrachtgevers te helpen bij het vertalen van organisatiedoelen naar een impactvolle communicatieaanpak en de professionalisering van de communicatiefunctie.

Dat doe ik het liefst op een datagedreven manier, omdat ik geloof in de meerwaarde van datagedreven onderzoek met een menselijke vertaalslag naar de werkpraktijk. Met mijn analytisch inzicht kan ik goed hoofd- en bijzaken binnen complexe vraagstukken herkennen. Daarnaast heb ik een systematische aanpak om te komen tot oplossingen, en zeker niet onbelangrijk, resultaten.