Strategische positionering en communicatie | Berenschot

Dienst

Strategische positionering en communicatie

Wij adviseren overheden en publieke organisaties over de strategische positionering en communicatiestrategie rond actuele maatschappelijke vraagstukken.
Afbeelding - Strategische positionering en communicatie

Klimaat, stikstof, vluchtelingen, energie: publieke organisaties staan momenteel voor flinke uitdagingen. Een goede strategische positionering en communicatie is daarbij essentieel, net als het creëren van verbinding met stakeholders en de interne organisatie. Maar hoe behoudt u focus met zo veel uitdagingen tegelijkertijd? En hoe bewaakt u een sterke positionering, waarmee uw organisatie haar organisatiedoelen uitdraagt en aangeeft hoe zij deze wil bereiken?

Positioneren en communiceren

Met onderbouwd advies op maat ondersteunen wij u bij de juiste strategische positionering van uw organisatie en brengen wij focus aan. Zo bent u beter in staat te communiceren naar en met uw doelgroep en andere stakeholders, en deze actief te betrekken bij de communicatie. Daarnaast kunnen we u adviseren over het professionaliseren van uw communicatiefunctie en/of -afdeling.

Advies en ondersteuning

Ons team van inhoudelijke experts en adviseurs met wortels in de praktijk staat midden in de samenleving. Door bestuurskunde te koppelen aan communicatiewetenschap, versterken we de communicatieve kant van positionering en de strategische kant van communicatie. Dankzij ons brede netwerk beschikken wij over veel kennis en ervaring, ook vanuit Europees perspectief. Onze dienstverlening varieert van (bestuurlijk) advies, woordvoering, onderzoek, training en coaching tot interim-communicatiemanagement. Het is onze ambitie om topbestuurders en communicatiedirecteuren in het openbaar bestuur, onderwijs en zorg daarin actief te ondersteunen.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze dienstverlening

Strategische communicatie

We ontwerpen strategieën die bijdragen aan interactie en verbinding. Vanuit een scherpe stakeholder-analyse én met gevoel voor politiek-bestuurlijke en maatschappelijke dynamiek. Ook kunnen we helpen bij de implementatie.