Datagedreven sturen met Power BI | Berenschot Academy

Diensten

Datagedreven sturen met Power BI

Leer de mogelijkheden van Power BI kennen om effectief samen te werken en sturing te geven aan Power BI-specialisten. Leer het goede gesprek te voeren om op strategisch niveau datagedreven te sturen.

Datagedreven sturen met Power BI

Organisaties zijn steeds beter in staat om beschikbare informatie en data om te zetten in heldere inzichten en overzichtelijke dashboards met behulp van Power BI. Waar specialisten bekend zijn met de mogelijkheden van Power BI, kent het programma voor veel (project)managers, controllers, adviseurs of andere professionals nog geheimen. Er wordt dan ook nog niet altijd optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Power BI. In deze training krijgt u als niet-specialist inzicht in de kansen en mogelijkheden van Power BI. U leert op welke wijze het programma helpt om van abstracte data naar heldere inzichten te gaan. Zo kunt u effectief optreden als opdrachtgever voor Power BI-specialisten en ze op gepaste wijze aansturen. De training helpt bovendien om het goede gesprek te kunnen voeren over datagedreven sturing op strategisch niveau met alle relevante stakeholders.

Duur
2 dagen
Investering
€ 1533,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Datagedreven sturen met Power BI

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor (project)managers, controllers, adviseurs of andere niet-specialisten die optimaal gebruik willen maken van de beschikbare data en inzicht willen krijgen in de mogelijkheden die Power BI biedt bij het omzetten van data naar heldere inzichten en sturingsinformatie. De training helpt deelnemers enerzijds om effectief op te treden als opdrachtgever en gesprekspartner voor Power BI-specialisten en anderzijds om het goede gesprek te kunnen voeren over data-gedreven sturing op strategisch niveau.

Resultaat

Na afloop van deze training kent u de mogelijkheden van Power BI. U weet op welke wijze dit programma bijdraagt aan het vertalen van abstracte data naar praktische en heldere inzichten in overzichtelijke dashboards. Tijdens de training doorloopt u het volledige proces van data tot dashboard. Daarbij zit u zelf aan de knoppen. Zo krijgt u een volledig beeld van alle mogelijkheden die het programma biedt. Dit helpt om effectief samen te werken en sturing te geven aan de Power BI-specialisten in uw organisatie. Met behulp van de inzichten uit het dashboard kunt u op strategisch niveau in uw organisatie met alle relevante stakeholders het goede gesprek voeren over de toekomst van datagedreven sturen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Communiceren met je stakeholders

 • 9:00 Inloop & introductie
 • 10:00 Inleiding: Eddy Out (Associé) – Waarom datagedreven werken? En hoe voer je het gesprek op topniveau?
 • 11:00 Rondetafel
 • 12:00 lunch
 • 13:00 Gebruik dashboards en Power BI
 • 14:00 Aan de slag! Inzichten halen uit een dashboard
 • 16:00 Afronding

Huiswerk: casus uitwerken

Dag 2: Samenwerken met je data team

 • 9:00 Inloop & recap
 • 10:00 Van data tot dashboard
 • 10:30 Aan de slag! Zelf een dashboard maken
 • 12: 30 lunch
 • 13:30 Resultaat eigen dashboard delen
 • 14:30 Eigen casus inbrengen
 • 16:30 Afronding & evaluatie

Werkwijze

Berenschot beschikt over ruime ervaring in het begeleiden van organisaties en het realiseren van dashboards in Microsoft Power BI. Het expertiseteam Data van Berenschot werkt met standaard aanpak voor het begeleiden van klanten naar het zelfstandig werken met rapportages. De trainers werken in het expertiseteam en delen hun kennis en ervaring in de training. Bovendien zijn de sessies interactief waardoor de deelnemers veel leren van elkaars ervaringen en inzichten.

Als voorbereiding krijgen de deelnemers de Berenschot factsheet voor het maken van een dashboard. Na dag één werken de deelnemers een korte casus uit die op de volgende trainingsdag wordt besproken. De geschatte tijd hiervoor is twee uur.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

27 september en 11 oktober
van 09.00 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 1.395,00
Arrangementkosten
€ 138,00
Totaal
€ 1.533,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag