Datagedreven sturen met Power BI | Berenschot Academy

Diensten

Datagedreven sturen met Power BI

Leer de mogelijkheden van dashboards in Power BI kennen om effectief samen te werken en sturing te geven aan Power BI-specialisten. Voer het gesprek over datagedreven sturen op strategisch niveau en ontdek best practices voor de inzet en het ontwikkelproces van dashboards.

Datagedreven sturen met Power BI

Organisaties zijn steeds beter in staat om beschikbare informatie en data om te zetten in heldere inzichten met behulp van Power BI. Waar specialisten bekend zijn met de mogelijkheden van dashboards in Power BI, kent het programma voor veel (project)managers, controllers, adviseurs of andere niet-specialisten nog geheimen. Dit kan komen doordat niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de functionaliteiten binnen het bestaande dashboard. Of u wilt graag aanpassingen laten maken, maar weet niet tot waar de mogelijkheden reiken.

In deze training krijgt u als niet-specialist inzicht in enerzijds de functionele mogelijkheden van Power BI en anderzijds handvatten voor de inzet en het ontwikkelproces van dashboards. U leert op welke wijze u over de inhoud van het dashboard moet nadenken om van abstracte data naar heldere inzichten te gaan. Zo kunt u effectief optreden als opdrachtgever voor Power BI-specialisten en ze op gepaste wijze aansturen. De training helpt bovendien om het goede gesprek te kunnen voeren over datagedreven sturing op strategisch niveau met alle relevante stakeholders.

Duur
2 dagen
Investering
€ 1.573,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Datagedreven sturen met Power BI

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor (project)managers, controllers en adviseurs of andere niet-specialisten die optimaal willen sturen op basis van de data, de functionaliteiten van Power BI willen leren kennen en inzicht willen krijgen in het ontwikkelproces van dashboards. Om zo effectief samen te werken met ontwikkelaars binnen hun organisatie. Deze training helpt deelnemers enerzijds om effectief op te treden als opdrachtgever en gesprekspartner voor Power BI-specialisten, en anderzijds om het goede gesprek te kunnen voeren over datagedreven sturing op strategisch niveau.

Resultaat

Na afloop van deze training kent u de mogelijkheden van Power BI. U weet op welke wijze dit programma bijdraagt aan het vertalen van abstracte data naar praktische en heldere inzichten in overzichtelijke dashboards. Tijdens de training doorloopt u het volledige proces van data tot dashboard. Hierbij komt onder andere het inladen, combineren en visualiseren van data aan bod. Daarbij zit u zelf aan de knoppen. Zo krijgt u een volledig beeld van alle mogelijkheden die het programma biedt. Dit helpt om effectief samen te werken en sturing te geven aan de Power BI-specialisten in uw organisatie. Met behulp van de inzichten uit het dashboard kunt u op strategisch niveau in uw organisatie met alle relevante stakeholders het goede gesprek voeren over de toekomst van datagedreven sturen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Communiceren met je stakeholders

 • 9:00 Inloop & introductie
 • 10:00 Inleiding: Eddy Out (Associé) – Waarom datagedreven werken? En hoe voer je het gesprek op topniveau?
 • 11:00 Rondetafel
 • 12:00 lunch
 • 13:00 Gebruik dashboards en Power BI
 • 14:00 Aan de slag! Inzichten halen uit een dashboard
 • 16:00 Afronding

Huiswerk: casus uitwerken

Dag 2: Samenwerken met je data team

 • 9:00 Inloop & recap
 • 10:00 Van data tot dashboard
 • 10:30 Aan de slag! Zelf een dashboard maken
 • 12: 30 lunch
 • 13:30 Resultaat eigen dashboard delen
 • 14:30 Eigen casus inbrengen
 • 16:30 Afronding & evaluatie

Werkwijze

Berenschot beschikt over ruime ervaring in het begeleiden van organisaties en het realiseren van dashboards in Microsoft Power BI. Het expertiseteam Data van Berenschot werkt met standaard aanpak voor het begeleiden van klanten naar het zelfstandig werken met rapportages. De trainers werken in het expertiseteam en delen hun kennis en ervaring in de training. Bovendien zijn de sessies interactief waardoor de deelnemers veel leren van elkaars ervaringen en inzichten.

Als voorbereiding krijgen de deelnemers de Berenschot factsheet voor het maken van een dashboard. Na dag één werken de deelnemers een korte casus uit die op de volgende trainingsdag wordt besproken. De geschatte tijd hiervoor is twee uur.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

Nader te bepalen
van 09.00 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 1.395,00
Arrangementkosten
€ 177,00
Totaal
€ 1.572,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag