Organisatieontwerp, masterclass | Berenschot Academy

Diensten

Organisatieontwerp, masterclass

Na het afronden van deze masterclass kunt u als volwaardig gesprekspartner optreden bij het ontwikkelen en implementeren van een geschikt organisatieontwerp!

Afbeelding - Organisatieontwerp, masterclass

Inspelen op steeds veranderende omstandigheden doet een stevig beroep op het aanpassingsvermogen van organisaties. De wijze waarop organisaties worden ingericht, verandert voortdurend. Daarbij worden steeds vaker nieuwe organisatievormen omarmd, waarbij bijvoorbeeld zelfsturing en agile werken een rol spelen. Maar op welke wijze kunt u uw organisatie nu het beste inrichten om in te spelen op veranderingen en wendbaar te blijven in de toekomst? Tijdens deze masterclass krijgt u een volledig beeld van de factoren en aspecten die een rol spelen bij het ontwikkelen en implementeren van een geschikt organisatieontwerp.

Duur
1 dag
Investering
€ 784,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Organisatieontwerp, masterclass

Voor wie?

Deze masterclass is ontwikkeld voor directeuren, managers en adviseurs die als volwaardig gesprekspartner op willen treden bij het ontwikkelen en implementeren van een passend organisatieontwerp.

Resultaat

Na afloop van deze masterclass kunt u als volwaardig gesprekspartner optreden bij het verbeteren van het ontwerp van uw organisatie en kunt u hieraan een actieve bijdrage leveren. U kent het wetenschappelijk kader en actuele ontwikkelingen rond organisatieontwerp. Daarnaast heeft u inzicht in de voor- en nadelen van verschillende mogelijkheden die er zijn om organisaties in te richten. U heeft inzicht in de wijze waarop u ontwerpvraagstukken het best kunt aanpakken: van analyse en conceptontwerp tot detailontwerp en het transitieplan voor de implementatie. Aan de hand van cases heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van methodieken voor het analyseren van de huidige en gewenste situatie, en de implementatie van een gekozen organisatieontwerp. U krijgt daarbij ook inzicht in de betrokken rollen en stakeholders, en in de rol die u zelf kan en wil spelen bij het ontwerpen en inrichten van uw organisatie.

Programma

De masterclass start met een introductie en kennismaking, waarna u college krijgt over de basis van organisatieontwerp. Daarnaast behandelen we aan de hand van voorbeelden een aantal ‘nieuwe vormen van organiseren’ en de principes die daaraan ten grondslag liggen. Vervolgens geven we inzicht in de beste manier om ontwerpvraagstukken aan te pakken.

In het middagprogramma behandelen we de verschillende fases en stappen die bij het ontwikkelen van een nieuw organisatieontwerp doorlopen moeten worden. We leggen daarbij de nadruk op de analysefase en de fase van globaal ontwerp.

U doet in werkgroepen ervaring op met concrete methodieken aan de hand van een casus.

Werkwijze

Tijdens deze masterclass wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Er zijn korte blokken theorie die worden afgewisseld met discussie en onderlinge uitwisseling van ervaringen. In het middagprogramma ga je met andere deelnemers in ontwerpteams actief aan de slag met een casus. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Te behalen

Na het voltooien van deze masterclass ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

11 september 2024
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
20 december 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 695,00
Arrangementskosten
€ 89,00
Totaal
€ 784,00

Omdat Berenschot is ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag