Organisatieontwerp, masterclass | Berenschot Academy

Diensten

Organisatieontwerp, masterclass

Na het afronden van deze masterclass kunt u als volwaardige gesprekspartner optreden bij het ontwikkelen en implementeren van een geschikt organisatieontwerp!

Afbeelding - Organisatieontwerp, masterclass

Inspelen op steeds veranderende omstandigheden doet een stevig beroep op het aanpassingsvermogen van organisaties. De wijze waarop organisaties worden ingericht, verandert voortdurend. Daarbij worden ook steeds vaker nieuwe organisatievormen omarmd, waarbij bijvoorbeeld zelfsturing en agile werken een rol spelen. Maar op welke wijze kunt u uw organisatie nu het beste inrichten om in te spelen op veranderingen en wendbaar te blijven in de toekomst? Tijdens deze masterclass krijg je een volledig beeld van de factoren en aspecten die een rol spelen bij het ontwikkelen en implementeren van een geschikt organisatieontwerp.

Duur
1 dag
Investering
€ 764,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Organisatieontwerp, masterclass

Voor wie?

Deze masterclass is ontwikkeling voor directeuren, managers en adviseurs die als volwaardige gesprekspartner op willen treden bij het ontwikkelen en implementeren van een passend organisatieontwerp.

Resultaat

Na afloop van deze masterclass kunt u als vol gesprekspartner optreden bij het verbeteren van het ontwerp van uw organisatie en kunt u een actieve bijdrage leveren. U kent het wetenschappelijk kader en actuele ontwikkelingen rond organisatieontwerp. Daarnaast heeft u inzicht in de voor- en nadelen van verschillende mogelijkheden die zijn om organisaties te richten. U heeft inzicht in de wijze waarop u ontwerpvraagstukken het beste kunt aanpakken: van analyseren en conceptontwerp tot detailontwerp en het transitieplan voor de implementatie. Aan de hand van een case heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van methodieken voor het analyseren van de huidige en mislukte situatie, en de implementatie van een gekozen organisatieontwerp. U krijgt daarbij ook inzicht in de betrokken rollen en stakeholders, en in de rol die u zelf kunt en wilt spelen bij het ontwerpen en inrichten van uw organisatie.

Programma

De masterclass start met een introductie en kennismaking, waarna u college de basis van organisatieontwerp krijgt. Daarnaast behandelen we aan de hand van voorbeelden een aantal 'nieuwe vormen van organiseren' en de principes die belangrijke tien grondslag liggen. Vervolgens geven we inzicht op de beste manier om ontwerpvraagstukken aan te pakken.

In het middagprogramma behandelen we de verschillende fases en stappen die bij het ontwikkelen van een nieuw organisatieontwerp doorlopen moeten worden. We leggen daarbij de nadruk op de analysefase en de fase van het mondiale ontwerp.

U doet in werkgroepen ervaring op met concrete methodieken aan de hand van een casus.

Werkwijze

Tijdens deze training wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Er zijn korte blokkentheorieën die worden afgewisseld met discussie en onderlinge uitwisseling van ervaringen. 'In het middagprogramma ga je met andere deelnemers in ontwerpteams actief aan de slag met een casus. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Te behalen

Na het voltooien van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

7 mei 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 695,00
Arrangementskosten
€ 69,00
Totaal
€ 764,00

Omdat Berenschot is ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken behandelen we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag