Strategisch HRM | Berenschot Academy

Diensten

Strategisch HRM

In deze praktijkgerichte leergang leert u te komen tot een duurzaam en strategisch hr-beleid. Daarnaast leert u zichzelf steviger te profileren en positioneren in uw organisatie.

Leergang Strategisch HRM

Als hr-professional krijgt u elke dag te maken met veranderingen en ontwikkelingen in de markt en uw organisatie. Dit maakt het lastig om een ​​duurzaam en strategisch hr-beleid te ontwikkelen dat aansluit bij de behoefte van uw organisatie. In deze praktijkgerichte leergang leert u focus aan te brengen in het hr-beleid, in samenwerking met alle relevante stakeholders. U leert daarnaast de verschillende hr-bouwstenen met elkaar te verbinden. Bovendien leert u zichzelf steviger te profileren en positioneren binnen uw organisatie.

Duur
3 dagen
Investering
€ 2.312,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Strategisch HRM

Voor wie?

Deze leergang is ontwikkeld voor meer ervaren hr-professionals die invulling willen geven aan een duurzaam en strategisch hr-beleid en hun impact en toegevoegde waarde binnen de organisatie willen vergroten.

Resultaat

Na afloop van deze leergang:

  • heeft u kennis van bedrijfskundige hr-methoden, interventies en recente ontwikkelingen en de impact daarvan.
  • kunt u de vertaling maken van organisatiedoelen naar hr-interventies.
  • kunt u beoordelen welke interventie het beste verleden is bij de strategie van de organisatie.
  • weet welke rol u op zich neemt als strategische hr-professional en beschikt over vaardigheden waarmee u de organisatie krachtig en kan meenemen in een strategische hr-aanpak.
  • heeft u een plan van aanpak opgesteld voor de middellange termijn.

Programma

Het programma van deze leergang slaat drie dagen:

Dag 1 - Strategisch HRM! Waar moet ik beginnen?

De dag begint met een inspirerende kennismaking met Strategisch HRM. Wie zijn we? Wat komt er op ons af? En waar willen we naartoe? Daarnaast bepalen we de impact hiervan en formuleren we de issues waar uw organisatie mee aan de slag moet en waar u als HR-professional het initiatief in kunt nemen.

Thuisopdracht

Met diverse stakeholders in uw organisatie gaat u het gesprek aan om uw kijk op hr-issues te verbreden en relevante stakeholders te betrekken bij het formuleren en oplossen van belangrijke kwesties.

Dag 2 - Stuurinformatie en interventies bepalen

Op de tweede lesdag leert u beslissingen te onderbouwen op basis van ken- en stuurgetallen. Aan de hand van de geformuleerde HR-issues op dag 1, leert u inzicht te krijgen in uw toekomstig benodigd en huidige beschikbare personeelsbestand. Ook maakt u kennis met meerdere interventies zoals talentmanagement, performancemanagement en duurzame inzetbaarheid. Tot slot krijgt u handreikingen voor het opstellen van een plan van aanpak.

Thuisopdracht

In samenwerking met sleutelfiguren (managers, MT, medewerkers, OR) werkt u in een plan van aanpak de HR-interventies uit.

Dag 3 - Organiseren van hr en het bepalen van uw eigen rol

Op de laatste lesdag krijgt u inzicht in welke HR-rol u wilt innemen binnen de organisaties en welke competenties u daarvoor nodig heeft. Hiervoor behandelen verschillende dienstverleningsmodellen van HR. Zo krijgt u inzicht in de voor- en nadelen van de verschillende modellen en welke factoren van invloed zijn op het succes van een HR-afdeling. Samen denken we na over indelingsdilemma’s en helpen uw positie te kiezen.

Eindopdracht

Alle deelnemers pitchen aan het einde van de dag hun plan van aanpak en ontvangen een certificaat.

Werkwijze

Deze leergang is praktijkgericht en bestaat uit een mix van theorie, het (implementatie- en verander)proces en vaardigheden van deelnemers. Hierbij worden afwisselende werkvormen gebruikt.

We werken met een enorm docententeam, aangevuld met experts die op de lesdagen een aantal subonderdelen verzorgen. Alle informatie wordt ter beschikking gesteld, zodat u het cursusmateriaal als naslagwerk kunt gebruiken.

Te behalen

Na het afronden van deze leergang ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

26 september, 17 oktober & 7 november 2024
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 2.045,00
Arrangementkosten
€ 267,00
Totaal
€ 2.312,00

Omdat Berenschot is ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag