Strategische personeelsplanning | Berenschot Academy

Diensten

Strategische personeelsplanning

In deze leergang krijgt u handvatten om samen met het topmanagement, lijnmanagement en HR de cyclus van strategische personeelsplanning te doorlopen en grip te krijgen op uw toekomstig personeelsbestand.

Afbeelding - Strategische personeelsplanning

Een evenwichtig en competent personeelsbestand is essentieel voor het realiseren van uw organisatiedoelstellingen. De juiste mens op de juiste plek, die op het juiste moment de juiste dingen doet. Het liefst ook nog tegen de juiste kosten. Maar uw organisatie en de omgeving verandert continu – en daarmee ook de eisen aan het personeel. In deze leergang krijgt u handvatten om samen met het topmanagement, lijnmanagement en HR de cyclus van strategische personeelsplanning te doorlopen en grip te krijgen op uw toekomstig personeelsbestand. Daarnaast leert u hoe u de cyclus in uw eigen organisatie kunt inrichten en ontwikkelen, zodat u dit proces zelfstandig en succesvol kunt uitvoeren.

Duur
3 dagen
Investering
€ 2.312,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Strategische personeelsplanning

Voor wie?

Deze leergang is ontwikkeld voor HR-managers, HR-businesspartners en leidinggevenden die strategische personeelsplanning in de praktijk willen brengen.

Resultaat

Na afloop van deze leergang bent u samen met het management in staat zelfstandig de cyclus van strategische personeelsplanning te doorlopen voor een afdeling van de gehele organisatie. U heeft scherp wat strategische personeelsplanning is, welke HR-interventies nodig zijn om de definitieve resultaten te bereiken en hoe u de krachtige van strategische personeelsplanning kunt monitoren en uitzonderlijk.

Programma

Het programma bestaat uit drie dagen:

Dag 1

U maakt kennis met strategische personeelsplanning (SPP) en welke resultaten het oplevert. Daarnaast leert u de juiste voorbereidingen te treffen voor een succesvolle strategische personeelsplanning. Ook leert u relevante externe en interne ontwikkelingen in de kaart te brengen en welke impact deze heeft op het werk, oftewel de producten en diensten van uw organisatie. U krijgt bovendien een volledig beeld van alle belanghebbenden bij strategische personeelsplanning en de rol die zij spelen in het proces. U kennis met tools en instrumenten die gebruikt kunnen worden om waardevolle te geven aan strategische personeelsplanning. Met deze module krijgt u huishoudelijk werk mee voor het maken van een kwantitatieve analyse.

Dag 2

Tijdens dit blok maakt u de vertaalslag van interne en externe ontwikkelingen naar de krachtige capaciteit, zowel kwantitatief als kwalitatief. Beschikt u daarom over alle relevante informatie? Waar informatie ontbreekt geven we tips en ontdekt om dit ontdekt. U gaat daarnaast aan de slag met vlootschouwen. Daarbij leert u belanghebbenden actief te vergelijken.

Dag 3

Tijdens deze module leert u een gap-analyse maken. U oefent met het analyseren van de kloof (kloof) tussen het ontbrekende en beschikbare personeel in termen van kwaliteit, kwantiteit, personeelsmix en kosten. Daarnaast leert u aanvullende analyses uit het uitvoeren van het personeelsbestand bij ongewijzigd beleid. U leert de kloof tussen het gewenste en geselecteerde personeel te vertalen naar oplossingsrichtingen, acties en activiteiten. Daarnaast leert u ingewikkeld te stellen. Ook het borgen van de strategische personeelsplanningscyclus komt aan de orde. U traint indirecte technieken om belanghebbenden actief te zinvol te maken. Verder gaat u aan de slag om alle opgevoerde kennis in de praktijk te brengen met een case.

Werkwijze

Wij stemmen op het programma voor uw specifieke leerdoelen. Bij aanvang van de leergang vragen wij uw leerdoelen en -wensen met ons te delen. Mede op basis van deze leerdoelen krijgt u een vooraf aan elk blok relevante informatie om effectief te zijn in combinatie met voorbereidingsopdrachten.

Tijdens de trainingsdagen geven we uitleg over theoretische modellen en de verschillende stappen van het SPP-traject. Daarnaast gaat je in stukjes uiteen om de instructie en uitleg te vertalen naar de eigen werkpraktijk. Tussen de lesdagen door gaat u het geleerde ook in de werksituatie toepassen. We laten u reflecteren op de mate waarin u het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk heeft om te kunnen passen. Met zorgen zorgen we ervoor dat het geleerde ook daadwerkelijk beklijfd is.

Het Berenschot-model voor strategische personeelsplanning dient als fundament voor deze leergang. Dit veelbeproefde model wordt continu doorontwikkeld en is een uitstekend instrument om grip te krijgen op de toekomstige personeelsbehoefte.

Te behalen

Na het ontvangen van deze leergang ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

24 september, 8 oktober, 12 november 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 2.045,00
Arrangementskosten
€ 267,00
Totaal
€ 2.312,00

Omdat Berenschot is ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen wij, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementkosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag
Ervaringen

Wat anderen zeggen

Ik heb de stof direct in de praktijk toe kunnen passen!

Een zeer waardevolle opleiding. Ik heb er erg veel van geleerd.

De opleiding heeft direct geresulteerd in een plan voor onze organisatie!