De competentiecatalogus | Berenschot Boek

De competentiecatalogus

Publicatie
competentiecatalogus

Deel deze publicatie

Datum

11 januari 2022

De competentiecatalogus bevat meer dan zestig beschrijvingen van belangrijke competenties, inclusief future skills, en tips om met competentiemanagement aan de slag te gaan.

Auteur(s)
Francel Vos, Niek de Groot, Anke van Rossum en Sherrin Groenendijk
Uitgavedatum
juni 2021
Prijs
€ 500,- (exclusief btw)

Wilt u een voorbeeld van de competentiecatalogus bekijken? Download de preview

Bestel het boek

Plaats uw bestelling voor de competentiecatalogus.

Door gericht te sturen op competenties, kunt u medewerkers ontwikkelen in lijn met uw organisatiedoelstellingen en ambities. Weet u welke competenties uw medewerkers in huis moeten hebben om bij te dragen aan het gewenste organisatieresultaat, nu en in de toekomst? En hoe u hen kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van deze competenties? De competentiecatalogus van Berenschot bevat meer dan zestig beschrijvingen van belangrijke competenties, inclusief future skills, en staat boordevol tips voor medewerkers en leidinggevenden om met competentiemanagement aan de slag te gaan.

Om u hierbij te ondersteunen hebben wij een breed aanbod.

competentiecatalogus competentiemanagement

De competentiecatalogus van Berenschot helpt u de belangrijkste competenties voor uw eigen organisatie te bepalen. In deze catalogus beschrijven we onze visie op competentiemanagement en hoe u naar competenties kunt kijken. We geven meer dan zestig beschrijvingen van competenties voor nu en in de toekomst, met per competentie:
• een definitie
• drie niveaus uitgewerkt in concrete gedragsvoorbeelden
• de ontwikkelbaarheid ervan plus ontwikkeltips voor medewerkers
• coachingstips voor leidinggevenden
• STAR(t)-vragen
• aangrenzende competenties.

Competentiemanagement

Competentiemanagement stelt organisaties in staat effectiever te sturen op resultaten en gedrag van medewerkers. Daarnaast vormt competentiemanagement een uitstekende basis voor een samenhangende inrichting en toepassing van HR-instrumenten en systemen.

In de handleiding competentiemanagement staat hoe u stapsgewijs aan de slag kunt gaan met competentiemanagement en welke ondersteuning wij kunnen bieden. 

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?