Competentiemanagement in uw organisatie | Berenschot

Dienst

Competentie­management

Door competentiemanagement te implementeren, kunt u effectiever sturen op gedrag en resultaten van uw medewerkers. Wij helpen organisaties daarbij.
Vrouw kijkt op laptop hoe ze competentiemanagement kunnen inzetten

Sturen op gedrag en resultaat

Competentiemanagement stelt organisaties in staat om effectiever te sturen op resultaten en gedrag van medewerkers. Ook als de interne of externe omgeving verandert. Daarnaast vormt competentiemanagement een uitstekend fundament voor een samenhangende inrichting en toepassing van HR-instrumenten en systemen op het gebied van bijvoorbeeld werving, ontwikkeling of strategische personeelsplanning.

Het is voor veel organisaties echter nog lastig om competentiemanagement vorm te geven en structureel in te zetten, in lijn met de strategie en organisatiedoelen. Wij kunnen u hierbij helpen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over competentie-management?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Competentiemanagement implementeren

Implementatie

Of het nu gaat om de gehele implementatie of een specifiek onderdeel van competentiemanagement, we bieden ondersteuning naar behoefte. Zo kunnen we helpen bij het inzichtelijk maken welke competenties uw medewerkers nodig hebben om bij te dragen aan het gewenste resultaat. Of ondersteunen we u bij het opstellen van competentieprofielen en het trainen van leidinggevenden om effectief te sturen op de ontwikkeling van competenties.

 

Competentiecatalogus

Onze competentiecatalogus geeft een overzicht van meer dan 60 competenties, inclusief future skills. Deze catalogus maakt het makkelijk de meest relevante competenties voor uw organisatie te selecteren en competentieprofielen op te stellen. De competenties zijn uitgewerkt in drie gedragsniveaus, aangevuld met coachings- en ontwikkeltips voor zowel medewerkers als leidinggevenden. De catalogus leent zich goed als basis voor een eigen competentiehandboek voor uw organisatie.

Gratis handleiding

Hulp nodig bij de ontwikkeling van uw projectplan? We beschikken over een handleiding die u stap voor stap begeleidt door de verschillende fasen die horen bij het invoeren van competentiemanagement: voorbereiding, ontwerp, productie, uitrol en evaluatie. De Handleiding projectplan competentiemanagement is gratis te downloaden en stelt u in staat om alvast zelf aan de slag te gaan met competentiemanagement.

 

Workshops

Tijdens de workshop ‘Competenties kiezen en niveaus bepalen’ brengen we samen met uw collega’s de belangrijkste competenties voor uw organisatie in kaart. Daarnaast leert u hoe u de set van competenties kunt clusteren naar kern-, afdeling- en functie-  of rolcompetenties. De output van deze workshop gebruikt u vervolgens om de juiste competenties te bepalen, competentieprofielen op te stellen of om uw eigen competentieboek samen te stellen.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen