Boek - Landkaart van de Participatiewet | Berenschot

Landkaart van de Participatiewet

Publicatie
Landkaart van de Participatiewet

Deel deze publicatie

Datum

10 december 2018

De invoering van de Participatiewet ligt inmiddels enige tijd achter ons. Maar dat betekent niet dat het laatste woord daarmee gesproken is. Integendeel. De bestaande doelgroepen worden geleidelijk vervangen door nieuwe, andere doelgroepen vanuit de Participatiewet.

Auteur(s)
Martin Hekelaar, Daisy de Vries, Johannes ten Hoor en Bob Kersten
Uitgavedatum
21 november 2018
Prijs
Gratis

Download de publicatie

Landkaart van de Participatiewet

Hiermee is er nog een lange weg te gaan. In onze dagelijkse advisering voor gemeenten, het Rijk en gelieerde publieke organisaties merken we dat het speelveld volop in beweging is. Zo worstelen gemeenten met de financiën, het in beeld krijgen van de nieuwe doelgroep, de effectiviteit van uitvoeringsarrangementen en samenwerking binnen de arbeidsmarktregio.

Intussen is er ook een nieuwe collegeperiode aangebroken. Dat betekent veel nieuwe wethouders, en nieuwe ambities ten aanzien van de Participatiewet. Maar waar staan we op dit moment eigenlijk met de uitvoering van de Participatiewet, en hoe verhoudt dat zich tot de ambities en uitgangspunten die gesteld zijn bij de invoering?

De publicatie Landkaart van de Participatiewet is gebaseerd op een data-analyse en verstrekt inzichten in de vorderingen die gemeenten hebben gemaakt met betrekking tot deze wet.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten over dit onderwerp?