Strategische personeelsplanning | Berenschot

Nieuw boek: Strategische personeelsplanning

Publicatie
Nieuw boek: Strategische personeelsplanning

Deel deze publicatie

Datum

21 november 2022

Organisaties die zich alleen richten op de personele vraagstukken van vandaag zijn daarmee vaak te laat. Ze weten dat SPP meerwaarde heeft, maar vinden het moeilijk om SPP goed werkend te krijgen, te borgen in de plancyclus van de organisatie én daadwerkelijk met de uitkomsten aan de slag te gaan. Strategische personeelsplanning: van uitdaging naar oplossing maakt het behapbaar en effectief.

Auteur(s)
Laura Keijzer en Steven Marshall
Uitgavedatum
21 november 2022
Prijs
€ 49,-

Van uitdaging naar oplossing

In dit boek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Het doel van strategische personeelsplanning
  2. Welke voorbereidingen moet u treffen?
  3. De toekomst van werk en de bijbehorende personeelsbehoefte
  4. Ontwikkeling van bestaand personeel
  5. Van analyse naar actieplan
  6. Implementeren en monitoren
Download het eerste hoofdstuk

Lees het eerste hoofdstuk en krijg inzicht in hoe strategische personeelsplanning ook voor uw organisatie relevant is. Laat uw gegevens achter en krijg direct toegang tot het eerste hoofdstuk.

Meer weten over Strategische personeelsplanning?

Wellicht bent u van plan een SPP-traject op te starten of heeft u dit al geprobeerd, maar komt het niet van de grond. Of wilt u het bestaande SPP-traject binnen uw organisatie optimaliseren.

Het opstellen van een strategische personeelsplanning zien wij als een cocreatietraject met HR, directie en lijnmanagers. Wij ondersteunen u in het doorlopen van alle benodigde stappen.

In workshops met managers en HR komen we tot een concreet plan met de juiste (HR-)interventies om personele opgaven op te lossen. Wij faciliteren het proces voor strategische personeelsplanning door de frisse blik van buiten naar binnen te brengen en u het rekenwerk uit handen te nemen. Vervolgens zorgen we ervoor dat u dergelijke trajecten in het vervolg zelfstandig kunt uitvoeren.

Meer over ons aanbod

 

De kennis van het boek wordt ook toegepast in onze leergang. Hier krijgt u handvatten om samen met het topmanagement, lijnmanagement en HR de cyclus van strategisch personeelsplanning te doorlopen en grip te krijgen op uw toekomstig personeelsbestand. Daarnaast leert u hoe u de cyclus in uw eigen organisatie kunt inrichten en ontwikkelen, zodat u dit proces zelfstandig en succesvol kunt uitvoeren.

Meer weten en inschrijven leergang