Extra gemotiveerd? Stageplusprogramma!


Ben jij die student die net altijd die extra uitdaging opzoekt? Lijkt het jou gaaf om zelfstandig met andere stagiairs een adviesopdracht uit te voeren voor een klant? Dan is het stageplusprogramma iets voor jou!

In februari 2019 gaat voor de elfde keer het stageplusprogramma van Berenschot van start voor acht excellente masterstudenten. Het plusprogramma, dat vijf maanden duurt, biedt je de mogelijkheid om naast je reguliere stage het adviesvak (beter) te leren kennen en adviesvaardigheden te ontwikkelen. In het programma staan persoonlijke ontwikkeling, reflectie en verantwoordelijkheid centraal.

Tijdens het stageplusprogramma volg je - boven op de reguliere stage - trainingen adviesvaardigheden, verzorgd door ervaren adviseurs, en krijg je de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant.

Hoe ziet het stageplusprogramma eruit?

De adviesopdracht. Je doorloopt een volledig adviestraject, van offerte tot eindpresentatie. Deze opdracht voer je samen met zeven andere stagiairs zelfstandig uit voor een echte klant met een echt vraagstuk. Waar nodig en gewenst krijg je begeleiding van ervaren Berenschot-adviseurs om tot het beste resultaat voor de klant te komen. In voorgaande jaren ging het om klanten als Connexxion, De Nederlandsche Bank en het Rode Kruis.

Trainingen. Gedurende je stage heb je ongeveer één keer in de zes weken een bijeenkomst van het plusprogramma. Deze bijeenkomsten hebben als doel je voor te bereiden op de adviesopdracht en ervaringen uit te wisselen met andere stagiairs. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je trainingen in adviesvaardigheden zoals het structureren van een gesprek en projectmanagement.

Tijdsinvestering. Je besteedt ongeveer 0,5 tot 1 dag per week aan het stageplusprogramma. Dit betreft zowel de trainingen als de uitvoering van de adviesopdracht. In de overige tijd volg je het reguliere programma van je stage.

Is het stageplusprogramma iets voor jou?

Het plusprogramma is bedoeld voor studenten met een afgeronde bacheloropleiding die gemotiveerd zijn om meer uit hun stage te halen en tegelijkertijd een bijzondere interesse hebben in het adviesvak. Er is plaats voor circa acht studenten en er geldt een selectie- en toelatingsprocedure.

Ben jij die gemotiveerde stagiair die wij zoeken? Solliciteer dan nu op één van de stageplaatsen.


Meer weten?

Mocht je vragen hebben over het plusprogramma, neem dan gerust contact op met Michiel Bus of Jesse Wiltink of bekijk de brochure (pdf, 1.1 MB).