Wat is het Stageplusprogramma?


Wil jij nóg meer uit je stage halen? En het adviesvak écht in de praktijk ervaren? In februari 2017 gaat voor de negende keer het stageplusprogramma van Berenschot voor excellente masterstudenten van start. Iets voor jou?

Het Stageplusprogramma biedt studenten de mogelijkheid om naast hun reguliere stage het adviesvak (beter) te leren kennen. In het programma staan persoonlijke ontwikkeling, reflectie, en verantwoordelijkheid centraal. Het programma omvat een regulier en een plusgedeelte:

  • Regulier: een stage van 5 maanden (1 februari t/m 30 juni 2017) bij Berenschot. Deze stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.
  • Plus: het volgen van trainingen professionele (advies)vaardigheden door ervaren adviseurs en het gezamenlijk met andere stagiairs uit het Stageplusprogramma van begin tot eind uitvoeren van een eigen adviesopdracht voor een echte klant.

Hoe ziet het Stageplusprogramma eruit?

Gedurende je stage heb je ongeveer één keer in de zes weken een bijeenkomst van het plusprogramma. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je trainingen in adviesvaardigheden zoals het structureren van een gesprek en projectmanagement. Ook heb je hierin de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere stagiairs.

Daarnaast voer je samen met de andere stagiairs uit het Stageplusprogramma een adviesopdracht uit voor een echte klant met een echt vraagstuk! In voorgaande jaren waren klanten bijvoorbeeld Connexxion en het Rode Kruis. Deze opdracht voer je als Stageplusprogramma-team zelfstandig uit, waarbij je, waar nodig en gewenst, begeleiding krijgt van ervaren Berenschot-adviseurs.

Gedurende je stage besteed je ongeveer 0,5 tot 1 dag aan het plusprogramma. Dit betreft zowel de trainingen als de uitvoering van de adviesopdracht. De overige tijd van je stage gebruik je voor het reguliere programma van je stage.

Voor wie is het Stageplusprogramma?

Het Stageplusprogramma is bedoeld voor masterstudenten die bovengemiddeld gemotiveerd zijn en een bijzondere interesse hebben in het adviesvak.

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde bacheloropleiding. Per jaar bieden wij circa zeven studenten de mogelijkheid het Stageplusprogramma te doorlopen. Hiervoor geldt een selectie- en toelatingsprocedure.

Ben jij die gemotiveerde excellente stagiair die wij zoeken? Solliciteer dan nu op één van de stageplaatsen.