Selectie nieuwe manager HRMD bij Orionis Walcheren | Berenschot cases

Arthur Claassen voelt zich als een vis in het water bij Orionis Walcheren

Case
Arthur Claassen voelt zich als een vis in het water bij Orionis Walcheren

Deel deze case

Datum

20 maart 2024

Opdrachtgever

Orionis Walcheren

Als HR-manager vond Arthur Claassen het na twaalf jaar in de zorgsector tijd om een andere weg in te slaan. Hij startte een zoektocht naar een rol die aansluit bij zijn waarden, passies en vaardigheden. De rol bij Orionis Walcheren kwam op zijn pad, waar hij per januari 2024 startte als manager HRMD. Berenschot begeleidde het werving-en-selectieproces

Aansprekende visie

Orionis was voor Arthur, geboren in Middelburg en woonachtig in Vlissingen, een bekende organisatie in de regio. “Het maatschappelijk belang sprak me aan. Orionis staat dicht bij de burgers en dat miste ik in mijn vorige baan. De visie van ‘iedereen doet er toe’ past goed bij mij.” Orionis is voor Arthur een organisatie die zich sterk richt op het ondersteunen van mensen op het gebied van werk, inkomen en schuldhulpverlening.


Over de match tussen zijn persoon en de nieuwe functie hoeft hij niet lang na te denken: “Ik voel me als een vis in het water. Het is een open organisatie, mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Vanaf de eerste dag kreeg ik een warm welkom.”

De begeleiding van Berenschot is heel fijn. Er is veel persoonlijk contact en iedereen van het team zet zich in om het proces tot een goed einde te brengen.

- Arthur Claassen, manager HRMD voor Orionis Walcheren

Beslissende zetje van Berenschot

Het zoekproces dat uitmondde in zijn huidige rol bij Orionis noemt Arthur een leuke ervaring. “Ik had de vacature voorbij zien komen op LinkedIn en mijn brief en cv stonden in concept al klaar. Vlak daarna ontving ik een bericht van een consultant van Berenschot Search. Dat kon geen toeval zijn en gaf me het beslissende zetje om te solliciteren.”

 

Groeien en bloeien

In de ogen van Arthur is Orionis al goed op weg en is het nu zaak die basis uit te bouwen, keuzes te maken en focus aan te brengen. Het uitdragen van de kernwaarden van de organisatie – plezierig werken en aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers – is daarvoor essentieel.”

“Als organisatie besteden we al heel veel aandacht aan werkplezier, maar daarnaast zouden we ons ook nog meer kunnen richten op vitaal werken, zodat we naast een veilige, ook een gezonde werkplek kunnen bieden”, stelt hij. “Vitale medewerkers hebben niet alleen meer plezier in het werk, ze zijn ook productiever en gelukkiger.”

Herkenning in de kernwaarden
De overige kernwaarden van Orionis, te weten resultaatgericht, verbindend, empathisch, respectvol en innovatief, spraken Arthur eveneens aan. “Ik herkende mezelf er direct in en ben echt op die kernwaarden binnengekomen”, vertelt hij. “Wel zouden we met elkaar deze waarden nog meer mogen uitdragen. Wat betekenen ze en hoe geven we daar uitvoering aan?”

Werken aan de toekomst van Orionis
In de toekomst kan Orionis ook nog meer trots zijn op al haar prestaties, meent de kersverse manager HRMD. “Ik geloof in het belang van het creëren van een plezierige, veilige en gezonde werkomgeving, waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en te bloeien.”

 

Werken vanuit verbinding

De afgelopen jaren heeft Arthur veel ervaring opgedaan in het HR-vak, waarbij hij graag vanuit de verbinding werkt en ook in staat is anderen met elkaar te verbinden. “De verschillende afdelingen van Orionis kunnen in mijn ogen nog dichter bij elkaar gebracht worden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”, zegt hij. “Daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen gehoord wordt en er voldoende ruimte is voor tegenspraak. Ieders mening doet ertoe.”

 

Veel persoonlijk contact

Over de begeleiding van Berenschot is Arthur positief. “Ja, heel fijn. Er is veel persoonlijk contact en iedereen van het team zet zich in om het proces tot een goed einde te brengen. Van de consultants tijdens de gesprekken tot de projectcoördinatie die alles goed weet te plannen.”

De nazorg van Berenschot
Daarnaast is hij zeer te spreken over het stukje nazorg. “Op een bepaald moment weet je dat je bent aangenomen. Dan kun je ook als bureau ook zeggen: hier stopt het en veel succes. Maar ook daarna is er nog verschillende keren contact geweest en toonde Berenschot oprechte interesse in hoe het met me gaat. Bovendien kreeg ik nog een coachingssessie aangeboden. Heel netjes allemaal.”


Nu is Arthur klaar voor zijn nieuwe uitdaging, en zet hij zijn expertise en passie voor HR in voor Orionis Walcheren en daarmee voor de inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Een nieuwe stap en een nieuwe omgeving, met wederom het verbinden van mensen en het creëren van betekenisvolle verandering als rode draad.

 

Gerelateerd

Meer weten over werving en selectie?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases en inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief