Brexit-evaluatie in Brussel | Berenschot artikel

Berenschot en RAND Europe presenteren Brexit-evaluatie in Brussel

Artikel
Berenschot en RAND Europe presenteren Brexit-evaluatie in Brussel

Deel dit artikel

Datum

07 maart 2023

Leestijd

1 minuut

Op 22 februari 2023 organiseerden Berenschot en RAND Europe een event in het Holland House in Brussel. Onderwerp van gesprek was de evaluatie van de Brexit-inzet van de Nederlandse overheid, met daarbij uitgebreid aandacht voor de ervaringen van het Verenigd Koninkgrijk en andere EU-lidstaten.

Tijdens het event presenteerden Stijn Hoorens (directeur RAND Europe) en Romana Michelon (senior consultant Berenschot EU) de onderzoeksresultaten van de evaluatie. Hierna volgde een paneldiscussie (Chatham House Rule) tussen ambassadeur Jochem Wiers (Permanent Vertegenwoordiger bij de OESO in Parijs en voormalig hoofd taskforce Brexit/VK), en professor Anand Menon (directeur UK in a Changing Europe en professor Europese politiek en Buitenlandse Zaken aan King’s College London). De discussie werd geleid door Andy Bounds, EU-correspondent bij de Financial Times.

Brexit: Discussie en Resultaten

Het event trok de aandacht van een divers en internationaal publiek van academici, denktankers en ambtenaren van de Europese Commissie, het VK en verschillende EU-lidstaten. Verschillende deelnemers onderstreepten de pragmatische en effectieve rol van de Nederlandse overheid tijdens de onderhandelingen. Ook spraken meerderen van hen de behoefte uit aan vervolgonderzoek waarbij de voorbereidingen en rol tijdens de Brexit-onderhandelingen van andere lidstaten onder de loep worden genomen.

Berenschot organiseert regelmatig netwerkmomenten en kennisuitwisselingen in haar kantoor in Brussel. Op de hoogte blijven van onze EU-activiteiten en dienstverlening? Neem dan contact op met onze EU-adviseurs!

De evaluatie van de rijksbrede Brexit-inzet van de Nederlandse overheid

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief