Whitepaper Organisatie-inrichting zorg | Berenschot

Whitepaper Organisatie-inrichting in de langdurige zorg

Artikel
Zorgverlener in de langdurige zorg praat met bejaarde vrouw in rolstoel

Deel dit artikel

Datum

02 september 2022

Leestijd

1 minuut

De zorgkloof, toename van intensieve zorg en technologische ontwikkelingen hebben veel impact op de langdurige zorg. Anders dan vaak gedacht wordt, geloven wij wel dat het mogelijk is om zelf proactief vorm te geven aan hoe om te gaan met de huidige ontwikkelingen in de zorg.

Op de terreinen waar zorgaanbieders wél zelf invloed op hebben, ontstaan verschillen tussen zorgaanbieders die leiden tot sterke prestatieverschillen. Resultaten zijn meer doelmatige inzet van middelen, meer werkplezier onder medewerkers, sterkere kwaliteit van zorg-/dienstverlening en/of hogere cliënttevredenheidsscores.

In deze whitepaper geven wij drie belangrijke aanbevelingen mee voor de langdurige zorg.

  • Geef leidinggevenden voldoende tijd en ruimte om zorgmedewerkers te ondersteunen, door een kleinere span of attention in te voeren.
  • Organiseer capaciteit om signalen van binnen en buiten de organisatie op te vangen. Organiseer capaciteit om deze signalen te vertalen naar concrete ideeën en innovaties, deze uit te proberen en hiervan te leren.
  • Positioneer meer taken bij de stafdiensten, en bij voorkeur op een decentrale positie, om meer maatwerk te kunnen leveren.
Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief