Zo bindt Berenschot talenten | Berenschot blog

Zo bindt Berenschot de beste talenten!

Blog
Zo bindt Berenschot de beste talenten!

Deel deze blogpost

Datum

02 maart 2023

Leestijd

2 minuten

In de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is het werven van talentvolle trainees niet meer zo vanzelfsprekend. Talenten zijn schaars, tijden veranderen en de generatie Z zoekt andersoortige carrières dan hun voorgangers. Zo is een goede werk-privébalans heel belangrijk en persoonlijke ontwikkeling een must. Oh ja, en niet te vergeten: een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Gedeelde passie

Door velen betiteld als ‘een misschien wat veeleisende generatie, die graag goed voor zichzelf zorgt.’ Dat zien we bij Berenschot toch anders. Elke generatie mag dan anders zijn dan de vorige, nog steeds zoeken onze toekomstige collega’s allemaal een fijne werkplek. Met uitdagende projecten. En vooral willen ze iets voor de samenleving kunnen betekenen. En die passie delen wij bij Berenschot allemaal!

Tijd en zorg

Hoe zorgen wij er nu voor dat we twee keer per jaar een nieuw traineeprogramma kunnen starten met vijftien tot twintig nieuwe trainees? Hoe binden we die jonge talenten, die ook bij veel andere organisaties in de belangstelling staan? We maken echt werk van onze traineewerving-en-selectie. Met oprechte aandacht, een ruime tijdsinvestering, zorg en vooral met ons eigen netwerk. Onze medewerkers zijn onze beste ambassadeurs en helpen ons graag om traineevacatures onder de aandacht te brengen van diverse doelgroepen. Verder publiceren en delen we vacatures natuurlijk op onze eigen website en social media, en ook via Magnet.me en Moongro.

Personal touch

Daarnaast is de personal touch heel belangrijk. Mensen werken tenslotte graag met mensen. Dus leggen we duurzame, persoonlijke contacten bij universiteiten en studieverenigingen, presenteren we onszelf bij banenmarkten en evenementen en gaan we in gesprek met potentiële nieuwe trainees, die uit zichzelf interesse tonen. Zo kunnen zij hun vragen persoonlijk stellen en snel inschatten of Berenschot een prominente plaats krijgt in hun vaak veelbelovende carrière. Het merendeel van onze managing directors is trouwens zelf gestart als trainee…

Geoliede machine

Het sollicitatieproces is een geoliede machine. De draaiboeken liggen klaar, hiring teams staan in de startblokken en agenda’s zijn voorbereid. Sollicitanten worden eerst gescreend op hun cv, cijferlijst en motivatiebrief. De tweede ronde bestaat uit een online assessment, de Talentscan. Daarna nodigen we een select groepje kandidaten uit voor de gespreksrondes, waarin ze meteen kennismaken met hun toekomstige collega’s en de sfeer op kantoor kunnen proeven. De toppers mogen in een live assessment laten zien wat ze in huis hebben en ontdekken of deze baan echt bij ze past. Uiteindelijk krijgen beste kandidaten een traineeplek. Daar zijn ze dan ook heel erg trots op! Tijdens de volgende instroom van nieuwe trainees pakken zij op hun beurt de ambassadeursrol. Met verve!

Na elke nieuwe werving-en-selectieprocedure volgt een uitgebreide evaluatie en scherpen we ons proces steeds verder aan. Immers, de markt verandert, mensen veranderen en dus moeten procedures mee veranderen. Zo verwelkomen we bij Berenschot steeds opnieuw de beste talenten uit de markt.

Judith Schoorlemmer
Senior corporate recruiter a.i.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief