Informatiemanagement en inrichting ICT | Berenschot

Dienst

Informatiemanagement

Wij helpen bij de inrichting van uw informatievoorziening, de inzet van digitale technologieën, en begeleiden de implementatie en effectuering hiervan.
Afbeelding - Informatiemanagement

Inrichting van de ICT en informatiemanagement

Over ICT wordt weinig gesproken – tot het moment dat zich een storing voordoet. Klanten, medewerkers en burgers verwachten dat uw ICT het ‘gewoon doet’ en hen ondersteunt. In de praktijk is dat niet zo eenvoudig. Als ICT-verantwoordelijke staat u voor een aantal complexe uitdagingen: welke ICT-projecten hebben prioriteit vanuit de organisatiestrategie? Wat doet u zelf en wat besteedt u uit? Hoe richt u met voldoende aandacht voor de juiste technieken ICT-projecten in? En wat is er nodig om datagedreven te werken?

Wij helpen u bij de inrichting van uw informatievoorziening, de inzet van digitale technologieën, en begeleiden de implementatie en effectuering hiervan. Als adviseurs informatiemanagement kennen we uw business, volgen we de laatste ontwikkelingen op de voet, en zorgen we samen met u voor een optimale aansluiting tussen beide.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Brede ICT-dienstverlening

ICT-strategie

Samen met u ontwikkelen we beleid omtrent informatie en informatiebeveiliging. Daarnaast kunt u ons inschakelen voor advies en de ontwikkeling van businesscases.

IT-organisatie

Wij voeren ICT-formatieonderzoek en portfoliomanagement uit.

Technische keuzes en pakketselectie

Wij evalueren uw ICT en geven advies over ICT-technische keuzes en pakketselectie. Ook kunnen wij helpen bij pakketselectie en implementatie. 

Ondersteuning ICT-projecten

Wij helpen bij regeldrukvermindering, voeren gebruiksonderzoek uit, bieden projectleiding en ondersteunen bij Europese aanbestedingen.

Informatieveiligheid

Wij evalueren uw informatiebeveiliging, voeren PIA’s uit en ondersteunen u bij de implementatie van BIO en ISO 27001.

Datagedreven sturing en werken

Wij helpen u met gegevensmanagement en procesoptimalisatie. Daarnaast voeren wij volwassenheidsmetingen uit.

Grip op ICT

Wij evalueren uw ICT-beleid en projecten, onder ander met behulp van ICT-benchmarks .