Effectiviteitsverbetering engineering | Berenschot cases

Effectiviteitsverbetering van de engineering-organisatie

Case
Effectiviteitsverbetering van de engineering-organisatie

Deel deze case

Datum

15 januari 2019

Opdrachtgever

Producent van industrieel gas

Een producent van industrieel gas met een eigen Europese engineering-organisatie kampte met grote werkdruk. Ook bestond het gevoel niet effectief te opereren en dat de operatie, die door heel Europa verspreid zat, geen controle had over de engineering-activiteiten.

Gedetailleerd plan

Berenschot werd gevraagd om ondersteuning bij het verhogen van effectiviteit van de engineering-organisatie. Op basis van een aantal verkennende gesprekken hebben we een gedetailleerd plan opgesteld. Vervolgens is aan de hand van interviews en data-analyse de voornaamste oorzaak vastgesteld. Op basis hiervan werd in samenspraak met de klant een voorstel gedaan voor een aangepast werkproces, een aantal organisatieveranderingen en de aanschaf van een planningstool.

Zeggenschap en controle

Met het voorstel krijgt de operatie de zeggenschap over welke activiteiten worden uitgevoerd en de functioneel leidinggevenden de controle over hoe werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Ook wordt er jaarlijkse een capaciteitsplan gemaakt en plant een centrale planner projecten of activiteiten in met behulp van een planningssysteem. Ook is er een nieuwe tool ontwikkeld voor objectieve prioritering van projecten over landen heen. De verwachting is dat het nieuwe werkproces, de nieuwe planningstool en de organisatieveranderingen halverwege 2019 zullen worden ingevoerd.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten over dit onderwerp?