Evaluatie impulsgeldenprogramma Noord-Brabant | Berenschot cases

Evaluatie impulsgelden­programma Noord-Brabant

Case
Evaluatie impulsgelden­programma Noord-Brabant

Deel deze case

Datum

10 mei 2021

Opdrachtgever

Provincie Noord-Brabant

In het voorjaar van 2020 evalueerden wij in opdracht van de provincie Noord-Brabant het impulsgeldenprogramma. Met dit programma wil de provincie de Brabantse cultuursector duurzaam versterken. Mede op basis van onze evaluatie heeft Gedeputeerde Staten besloten het impulsgeldenprogramma in 2021 voort te zetten.

Al sinds 2013 investeert de provincie Noord-Brabant met het impulsgeldenprogramma in de Brabantse cultuursector. Kunstloc Brabant adviseert en begeleidt aanvragers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. In het voorjaar van 2020 voerden wij in opdracht van de provincie een onafhankelijke evaluatie van het impulsgeldenprogramma uit.

Uit onze evaluatie blijkt dat de impulsgelden een effectieve investering in de cultuursector zijn en dat het programma een sleutelrol speelt in het duurzaam versterken van het Brabantse culturele veld. Dat was vooraf ook de beoogde outcome van het programma. Wij hebben de provincie dan ook aanbevolen om het programma te continueren en daarbij niet te korten op het budget. In december 2020 besloot Gedeputeerde Staten het impulsgeldenprogramma in 2021 voort te zetten, maar hiervoor wel minder budget beschikbaar te stellen.

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?