Toekomstbestendig werkgeverschap in arbeidsmarkt | Berenschot evenement

Toekomstbestendig werkgeverschap in een sterk veranderende arbeidsmarkt

Evenement
Toekomstbestendig werkgeverschap in een sterk veranderende arbeidsmarkt

Deel dit evenement

Datum

23 mei 2024

Het vinden, aantrekken en behouden van competente medewerkers blijft een enorme uitdaging voor organisaties, mede vanwege vergrijzing en technologische innovaties. Talent wordt schaars en duur. Om CEO’s en CHRO’s te helpen hun strategie aan te scherpen rond het aantrekken en behouden van (top)talent, organiseert Berenschot op 23 mei 2024 een inspiratiemiddag.

Tijdens deze middag krijgt u op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices inzicht in de wijze waarop uw organisatie kan inspelen op de veranderende arbeidsmarkt. Dit aan de hand van thema’s als duurzame inzetbaarheid, talentontwikkeling, leiderschap en organisatie-inrichting. Thema’s met impact op de tevredenheid, betrokkenheid en prestaties van (toekomstige) medewerkers. Elk thema kent zijn eigen kansen en uitdagingen. Benieuwd hoe u daar effectief mee om kunt gaan? Dan bent u van harte uitgenodigd voor deze inspiratiemiddag!

 

Doelgroep

We organiseren deze inspiratiemiddag voor CEO’s en CHRO’s die hun organisatie optimaal willen inrichten en besturen om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden.

Praktisch

Datum
23 mei 2024
Tijd
15.30 - 18.30 uur
Locatie
Utrecht
Kosten
Gratis
Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan!

Meer weten over de mogelijkheden om in te spelen op de veranderende arbeidsmarkt? Meld u dan direct online aan voor deze inspiratiemiddag!

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:


15.30 - 16.00 uur

Inloop


16.00 - 16.15 uur          

Opening door Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot


16.15 - 16.40 uur          

Prof. dr. Annet de Lange, over kraptekansen en human capital op de arbeidsmarkt: van wetenschappelijk perspectief tot innovatieve praktijkcasus.


16.45 - 18.30 uur
         

Interactieve werksessies onder begeleiding van Berenschot-adviseurs:

  • Marjan van der Meer - Hoe krijgt u zicht op talent in uw organisatie en hoe kunt u dit verzilveren?
  • Arthur Claassen -  Kritische NextGen hr-processen en -instrumenten om talent aan te trekken, te behouden, te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat ze het beste uit zichzelf halen.
  • Frédérique Spannenburg -  Hoe meer zicht op de onderstroom u als leidinggevende kan helpen meer impact te maken.


18.30 - 19.00 uur
         

Afsluitende borrel om opgedane ideeën en inzichten verder met elkaar te delen.

 

Sprekers

Prof. dr. Annet de Lange

Prof. dr. Annet de Lange heeft ruim twintig jaar ervaring in het aansturen en begeleiden van complexe onderzoeks- en adviesopdrachten in relatie tot duurzame inzetbaarheid, (inclusief) werkgeverschap en arbeidsmarktvraagstukken zoals samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Naast haar rol als senior managing consultant bij Berenschot is zij werkzaam als bijzonder hoogleraar aan de Open Universiteit en als visiting professor verbonden aan verschillende buitenlandse universiteiten.

Marjan van der Meer

Marjan van der Meer heeft ruim dertig jaar ervaring in het hr-veld. Als managing consultant houdt zij zich met name bezig met (executive) assessments en coaching in een doelgroep die varieert van professionals en managers tot directie en bestuur.

Arthur Claassen

Arthur Claassen geeft als senior managing consultant leiding aan de Performance & Reward-praktijk binnen Berenschot. Hij heeft een duidelijke visie op organisatie-inrichting, rollenhuizen, het nieuwe (agile) beoordelen & belonen voor zowel executives, senior management als de bredere populatie. Vanuit een resultaatgerichte aanpak geeft hij een praktische invulling aan vernieuwende en bruikbare oplossingen binnen zijn vakgebied.

Frédérique Spannenburg

Leidinggeven aan een succesvolle verandering staat of valt met het veranderen van gedrag. Om dat te bereiken, zijn een duidelijke verandervisie, krachtig leiderschap en bevlogen teams essentieel. Daarom helpt Frédérique Spannenburg leidinggevenden ‘systemisch’ te kijken naar verandering. Want naast sturen op de harde kant van verandering, is er tevens een breed arsenaal aan interventies om de zachte kanten van gedragsverandering te beïnvloeden en zo hun impact op organisatieverandering drastisch te vergroten.

Contact

Voor meer informatie over deze inspiratiemiddag kunt u contact opnemen met Jacobine van Parijs via j.vanparijs@berenschot.nl of 06-21411696.

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan!

Meer weten over de mogelijkheden om in te spelen op de veranderende arbeidsmarkt? Meld u dan direct online aan voor deze inspiratiemiddag!