Innovatief ecosysteem Printed Electronics | Berenschot cases

Innovatief ecosysteem Printed Electronics

Case
Innovatief ecosysteem Printed Electronics

Deel deze case

Datum

14 juli 2021

Opdrachtgever

TNO Holst

Om de Printed Electronics (PE) sector tot industriële bloei te brengen, is het van belang dat de spelers in de keten meer gaan samenwerken. In samenwerking met TNO hebben wij dit ecosysteem samengebracht.

De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet in de ontwikkeling van de technologie die het printen van elektronica mogelijk maakt. Het kunnen printen van elektronica op een flexibele ondergrond heeft veel voordelen: een grote mate van vormvrijheid, lagere kosten en meer toepassingsmogelijkheden. Bredere toepassing van geprinte elektronica in verschillende sectoren, waaronder healthcare en logistiek, zal leiden tot een gezondere, veiliger, eenvoudiger en ook slimmere wereld.

Meer ketensamenwerking

Hoewel Zuid-Nederland in potentie de gehele keten in huis heeft, lukte het TNO Holst niet om lokale bedrijven te vinden die mee konden in de internationale ambities van TNO. Om de Printed Electronics (PE) sector tot industriële bloei te brengen, is het van belang dat de spelers in de keten meer gaan samenwerken. Dit kan door de spelers te organiseren in een innovatief ecosysteem. In samenwerking met TNO hebben wij dit ecosysteem samengebracht in het OPzuid-project Printed Electronics.

Dominante speler

Verregaande samenwerking tussen technologieontwikkelaars en gebruikers door de gehele keten zal dit ecosysteem positioneren als een dominante speler in de volwassen wordende PE-markt – van R&D tot commercialisatie (nieuwe producten), in de vele applicatiedomeinen. Om het ecosysteem ook na de subsidie in stand te houden, hebben wij de partners ondersteund in de oprichting van Printed Electronics Nederland.

Het Printed Electronic Ecosysteem in Zuid-Nederland de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Deze technologie stelt bedrijven in staat elektronische applicaties betaalbaar, in vrijwel elke vorm en met grote flexibiliteit te produceren. Bekijk de video en maak kennis met het ecosysteem. Geïnteresseerd? Neem contact met een van ons op en sluit je aan!

 

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?