Bouwen aan diversiteit en inclusie | Berenschot nieuws

Berenschot bouwt verder aan diversiteit en inclusie

Nieuws
Berenschot bouwt verder aan diversiteit en inclusie

Deel dit nieuwsartikel

Datum

11 januari 2021

Leestijd

2 minuten

Bij Berenschot wordt dedicated aandacht besteed aan duurzame inzet op diversiteit en inclusie. En met reden. “’Practice what you preach’. Inclusie en diversiteit zijn super belangrijk voor Berenschot. In onze missie hebben we niet voor niets staan dat we economische en maatschappelijke waarde creëren. Dat doe je het best door met beide benen in de samenleving te staan en een afspiegeling te zijn van die samenleving die je probeert te verbeteren met adviezen.

Uit onderzoek is  gebleken dat divers samengestelde teams veel betere en kwalitatieve beslissingen nemen en producten opleveren. Dus onze advisering en onderscheidend vermogen bij klanten verbetert ook nog eens door diversiteit.”, aldus Hans van der Molen, Directievoorzitter Berenschot.

Het beleid van Berenschot kenmerkt zich door zoveel mogelijk te doen vanuit een inclusieve bril. Ingrid Beukman, P&O-adviseur Inclusie en Diversiteit Berenschot, legt dit uit: “We zijn trots dat we al sinds 2014 actief op weg zijn naar die inclusieve werkvloer als afspiegeling van de maatschappij. Een werkvloer waar iedereen welkom is, ongeacht wat nodig is zodat jij lekker in je werk kunt zitten.

Bij Berenschot is hierdoor al veel ruimte voor collega’s met een beperking, chronische ziekte of met een LGHBT+-achtergrond. Wij hebben oog voor genderdiversiteit, met name als het gaat om vrouwen in hogere functies. Voor ons is de volgende stap extra aandacht voor diversiteit en inclusie vanuit verschillende culturele en etnische achtergronden. Deze ambitie wordt in alle lagen van de organisatie gedragen.”

 

Charter diversiteit

Bart Hoex, Manager Personeel & Organisatie, over diversiteit bij Berenschot: “Bij Berenschot kan je jezelf zijn. Of dat je nu man bent of vrouw, oud of jong, met een Nederlandse of multiculturele achtergrond, met beperking of zonder, en van welke seksuele geaardheid dan ook, we erkennen iedereen. Tevens onderkennen we dat het voor het goed uitvoeren van ons werk essentieel is dat we optimaal gebruik maken van de diverse talenten en vermogens op de arbeidsmarkt.” Om dit belang te onderstrepen, zal Hans van der Molen de Charter Diversiteit ondertekenen op 10 december 2020. Met deze intentieverklaring committeert Berenschot zich aan opgestelde doelen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen.

Diversiteitsweek bij Berenschot

Als startschot op weg naar de ondertekening van de Charter Diversiteit organiseert Berenschot een diversiteitsweek die dinsdag 6 oktober is gestart op de internationale ‘Diversity Day’. Jeroen Gelevert, Managing Director Berenschot, vertelt hier wat meer over: “Tijdens deze week nemen we onze collega’s mee in allerlei activiteiten rondom het thema etnische en culturele diversiteit, waarbij bewustwording, cultuur, en inclusie centraal staan. Zo willen we iedereen op de werkvloer prikkelen zich bewust te worden van zijn eigen cultuur, etniciteit en die van anderen. En te gaan nadenken over een inclusieve werkomgeving. We geloven juist dat daar inclusie ontstaat: gedragen vanuit het management, maar ook vooral door iedereen op de werkvloer”.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief