Berenschot partner Hyperloop Development Program | Berenschot

Berenschot partner Hyperloop Development Program

Nieuws
Hyperloop raast door landschap met ondergaande zon en windmolens

Deel dit nieuwsartikel

Datum

14 september 2021

Leestijd

1 minuut

Berenschot is als partner toegetreden tot het ecosysteem van het Hyperloop Development Program (HDP), een publiek-private samenwerking tussen Hardt Hyperloop, de Nederlandse ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Infrastructuur & Waterstaat, de provincie Groningen en een groep bedrijven, industriële partijen en kennis- en onderzoeksinstellingen.

Doel van het programma is het ontwikkelen en op de markt brengen van de hyperloop als veilige, duurzame en commercieel levensvatbare wijze van hogesnelheidstransport.

Actieve bijdrage

Het partnerschap past binnen onze missie om een actieve bijdrage te leveren aan de energietransitie en de verduurzaming van Nederland. Daarbij richten we ons onder andere op het realiseren van duurzaam personen- en goederenvervoer. “De verduurzaming van het nationale en internationale mobiliteitssysteem is iets wat ons dagelijks bezighoudt. Daarnaast hebben we ruime ervaring in het ontwikkelen van succesvolle strategieën en het begeleiden van processen in complexe politiek-bestuurlijke en publiek-private samenwerkingsverbanden”, aldus Kaj Mook, senior consultant bij Berenschot. “We zien de kansen en mogelijkheden die de hyperloop biedt als innovatie om doelstellingen ten aanzien van het klimaat en het creëren van een veilige en gezonde leefomgeving te realiseren. Daarom zetten we onze kennis en expertise graag in voor het Hyperloop Development Program.”

Verkenningen en roadmap

Als partner onderzoekt Berenschot de toepassing van hyperloop in een Nederlandse context. Dat resulteert in een roadmap met strategische keuzes voor de totstandkoming van een hyperloop op Nederlands grondgebied. “In aanloop naar deze roadmap voeren we twee verkenningen, zogenaamde Outlooks, uit. Deze dienen om nationale en regionale overheden en andere belanghebbenden te informeren over het potentieel van een hyperloop-netwerk in Nederland en Europa. Daarbij beschouwen we onder meer de mogelijk interessante routes en de meerwaarde van het bijbehorende publiek-private ecosysteem voor Nederland. In 2022 volgt een tweede Outlook, waarin we concrete kansen voor het uitbouwen van de samenwerking gaan uitwerken.”

Meer over het programma

Lees alles over het hyperloop-programma op de daarvoor ontwikkelde website.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?