Mobiliteitspodcast | Berenschot podcasts

Berenschot Mobiliteitspodcast

Podcast
Berenschot Mobiliteitspodcast

Deel deze podcast

Datum

01 maart 2021

Welkom bij de Berenschot mobiliteitspodcast. In deze podcast onderzoeken we de toekomst van mobiliteit. In deze serie podcasts gaan we op zoek naar de manieren waarop we ons in de toekomst gaan verplaatsen.

Siebe Riedstra (ABD-TOPConsult, VWS)

Aflevering 5: Over mobiliteit in kabinetsformaties

Derck Buitendijk en Menno Olman reflecteren samen met Siebe Riedstra op de lopende kabinetsformatie en de plaats van mobiliteit daarin. Siebe Riedstra is momenteel interim-secretaris generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en directeur van ABD-TOPConsult.

Fleur Gräper (provincie Groningen en IPO)

Aflevering 4: Over de toekomst van het openbaar vervoer

Onze adviseurs Derck Buitendijk en Kaj Mook gaan in gesprek met Fleur Gräper over de ambities en plannen uit het Toekomstbeeld Openbaar Vervoer (TBOV). Fleur Gräper is gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Groningen en tevens Voorzitter van de Adviescommissie Mobiliteit van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Peter van der Knaap (SWOV)

Aflevering 3: Over verkeersveiligheid

In deze aflevering gaan we met Peter van der Knaap -directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)- in gesprek over zijn visie op verkeersveiligheid.

Marjon Kaper (ANWB)

Aflevering 2: Over de toekomst van het internationaal spoorvervoer

In de tweede aflevering spreken we Marjon Kaper, directeur Vakantie en Vrije tijd bij de ANWB. Derck Buitendijk en Wouter Metzlar bevragen haar over de toekomst van het spoorvervoer en de manier waarop we zakelijk en privé met reizen omgaan.

Derk Loorbach (DRIFT)

Aflevering 1: Over de race naar 0 emissie

In de pilot aflevering spreken we Derk Loorbach, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit. Berenschot-adviseurs Derck Buitendijk en Rens Baltus bevragen hem over de de 'race naar nul emissie'.

Blijf op de hoogte van de laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief