Berenschot Mobiliteitspodcast aflevering 5 | Berenschot

Aflevering 5: Over mobiliteit in kabinetsformaties

Podcast
Aflevering 5: Over mobiliteit in kabinetsformaties

Deel deze podcast

Datum

06 augustus 2021

In deze aflevering gaan we het hebben over mobiliteit en infrastructuur in de kabinetsformatie. De formateurs zijn gebombardeerd met een grote hoeveelheid toekomstplannen, investeringsvoorstellen en claims.

Maar hoe maak je binnen het thema mobiliteit en infrastructuur verstandige keuzes die recht doen aan urgente opgaven en passen in een samenhangend toekomstbeeld?

Derck Buitendijk en associé Menno Olman reflecteren samen met Siebe Riedstra op de lopende kabinetsformatie en de plaats van mobiliteit daarin. Siebe Riedstra is momenteel interim-secretaris generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en directeur van ABD-TOPConsult. Voorheen was hij secretaris-generaal van Justitie en Veiligheid en daarvoor secretaris-generaal van het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Samenvatting aflevering 5

Siebe Riedstra vertelt over de totstandkoming van een kabinetsformatie en alles wat daarbij komt kijken. Hoe worden de grote hoeveelheid claims onderling afgewogen en er uiteindelijk knopen doorgehakt? We focussen ons op de plaats van mobiliteit in de komende kabinetsformatie. De politieke aandacht voor mobiliteit als zelfstandig thema lijkt af te nemen, maar doordat mobiliteit gekoppeld is aan andere grote dossiers, zoals het stikstofprobleem en het woningtekort, blijft het thema hoog op de (formatie)agenda staan. Ook bespreken we hoe thema’s zoals de air-rail substitutie, stedelijke distributie, thuiswerken en verkeersveiligheid een rol spelen bij de kabinetsformatie.

Blijf op de hoogte van de laatste podcasts

Meld u aan voor onze nieuwsbrief