Over verkeersveiligheid | Berenschot podcasts

Over verkeersveiligheid

Podcast
Over verkeersveiligheid

Deel deze podcast

Datum

04 juni 2021

In de derde aflevering verdiepen we ons in verkeersveiligheid.

Peter van der Knaap is directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). In deze aflevering gaan we met hem in gesprek over zijn visie op verkeersveiligheid.

Thema's omtrent verkeersveiligheid

Op naar nul slachtoffers!

In het Strategisch Plan Verkeersveiligheid staat de ambitie opgenomen om in 2050 het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen naar nul. Welke concrete stappen moeten we nemen om deze ambitie te verwezenlijken?

Daling verkeersveiligheid

Waar het aantal verkeersdoden in Nederland decennialang gestaag daalde, zien we nu een stijging in het aantal verkeersslachtoffers met ernstige afloop en een daling van Nederland in de internationale rankings. Hoe keren we deze trend weer om?

Samenvatting aflevering 3

Nederland is jarenlang voorloper geweest op het gebied van verkeersveiligheid in Europa en zelfs wereldwijd. In de afgelopen jaren lijkt echter de wet van de remmende voorsprong opgetreden te zijn. De goede infrastructuur in combinatie met de financiële crisis, heeft voor een beperkte verbeteringsprikkel gezorgd waardoor Nederland een van de weinige landen is waar de verkeersveiligheid momenteel afneemt. De huidige klimaatdoelen en de daarbij horende herinrichting van onze fysieke leefomgeving bieden echter goede kansen om de infrastructuur veiliger te maken. Het is daarin wel van belang dat er een gevoel van urgentie omtrent het onderwerp ontstaat in het politiek landschap.

Blijf op de hoogte van de laatste podcasts

Meld u aan voor onze nieuwsbrief