Extra R&D-subsidie voor AI-projecten | Berenschot nieuws

Extra R&D-subsidie voor AI-projecten

Nieuws
Close-up van AI-project

Deel dit nieuwsartikel

Datum

16 februari 2022

Leestijd

1 minuut

Momenteel wordt gewerkt aan een extra landelijke openstelling van de regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten, die zich specifiek richt op Artificial Intelligence (AI).

Doelgroep

De regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers die zich richten op de ontwikkeling en toepassing van AI. Voor deze subsidieronde hanteert men de AI-definitie van de Europese Commissie: ‘AI verwijst naar systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en (met een zekere mate van zelfstandigheid) actie te ondernemen om specifieke doelen te bereiken’.

Voorwaarden

In aanmerking komen R&D-samenwerkingsprojecten die bijdragen aan de generieke ontwikkeling van AI, door:

  • de inzet van Machine Learning (machinaal leren), waaronder Supervised Learning (begeleid leren), Unsupervised Learning (onbegeleid leren) en Reinforcement Learning (bekrachtigend leren)
  • een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meer toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie en Duurzaamheid; Gezondheid en Zorg; Vrede, Recht en Veiligheid; Landbouw en Voeding; Cultuur en Media; Financiële Dienstverlening; Gebouwde Omgeving; Haven en Maritiem; Mobiliteit; Transport en Logistiek; Onderwijs; Publieke Diensten; en de Technische Industrie
  • een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Betrokkenen bij de AI-toepassing (bijvoorbeeld burgers en/of werknemers) worden zo veel mogelijk aangehaakt in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.

Subsidie

In 2021 gold voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten een subsidiepercentage van 35% bij een maximaal subsidiebedrag van € 200.000 (klein project) of € 350.000 (groot project). Het exacte subsidiepercentage voor 2022 volgt nog.

Deadline

Naar verwachting zal de regeling eind februari tot en met eind maart 2022 geopend zijn. Ziet u aanknopingspunten in het nieuws? Aarzel dan niet uw contactpersoon bij Berenschot te benaderen. Dat kan via ons secretariaat: 030 – 291 68 74. Meer actuele subsidieregelingen vindt u op onze website.

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief