Nieuw boek over organisatieontwerp | Berenschot nieuws

Nieuw boek over organisatieontwerp

Nieuws
Nieuw boek over organisatieontwerp

Deel dit nieuwsartikel

Datum

01 november 2022

Leestijd

1 minuut

Met het boek 'Organization Design: Frameworks, Principles, and Approaches' biedt Jeroen van Bree, managing consultant bij Berenschot, een praktische gids op het hoogste niveau op het gebied van organisatieontwerp.

Hiermee is het relevant voor zowel masterstudenten als vakgenoten die op zoek zijn naar een evidence-based leidraad.

Het boek biedt een solide theoretische achtergrond voor studenten, definieert wat organisatieontwerp is, onderzoekt de geschiedenis van het vakgebied en beschrijft gevestigde kaders en theorieën. Vervolgens behandelt Van Bree de vragen waarom organisaties kiezen voor een herontwerp en hoe een goed ontworpen organisatie eruitziet, verwijzend naar casestudies en eigen onderzoek. Op basis daarvan omschrijft hij hoe organisatieontwerp plaatsvindt, waarbij verschillende interventiemodellen aan bod komen. “In feite de belangrijkste stappen bij het ontwerpen van een organisatie en welke uitdagingen dat oplevert, die ik illustreer aan de hand van verhalen uit de praktijk”, aldus Van Bree.

Daarnaast bevat het boek een breed scala aan didactische elementen voor studenten, waaronder leerdoelen, voorbeelden van casestudies, discussievragen en tips voor aanvullende literatuur. Van Bree: “Ik laat zien wat de impact is van nieuwe manieren van organiseren, gebruikmakend van mijn jarenlange ervaring als adviseur. Op die manier wil ik de academische theorie naadloos laten aansluiten op de praktische toepassing.

Bestellen

Het boek 'Organization Design: Frameworks, Principles, and Approaches' (ISBN 978-3-030-78679-3) is uitgegeven door Palgrave Macmillan en is beschikbaar via Springerlink en Amazon.

Meer weten over organisatieontwerp voor managers? In deze training krijgt u concrete handvatten om zelf op een gestructureerde manier uw organisatie klaar te maken voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten?