Nieuw fonds innovatief mkb Oost-NL | Berenschot nieuws

Nieuw fonds voor innovatief mkb Oost-Nederland

Nieuws
Slimme robot gemaakt door bedrijf

Deel dit nieuwsartikel

Datum

09 juni 2022

Leestijd

1 minuut

Oost NL heeft het startschot gegeven voor ION+2. Het doel van dit nieuwe fonds – dat het eveneens door Oost NL uitgevoerde fonds ION+ opvolgt – is het ondersteunen van mkb-ondernemers uit de provincies Gelderland en Overijssel, die op zoek zijn naar financiering voor hun innovatieve activiteiten op het gebied van digitalisering en groen.

Voor het fonds is een budget van € 5,5 miljoen beschikbaar gesteld uit het REACT-EU-programma. Vanuit dit budget kunnen converteerbare leningen van € 250.000 tot € 750.000 worden verstrekt aan in Gelderland of Overijssel gevestigde ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), die actief zijn in innovatieve sectoren zoals Agro & Food, Health, High Tech Systemen & Materialen (HTSM) en cross-overs als ICT, water, creatieve industrie, chemie en de maakindustrie, Energie- en Milieutechnologie (EMT) inclusief biobased economy en cross-overs van EMT met de genoemde sectoren.

Scope

Financiering kan worden aangevraagd voor de slimme uitrol van innovatieve technieken en processen op het gebied van digitalisering en groen. Met die financiering kunnen nieuwe ideeën en producten op een toegankelijke manier worden getest en doorontwikkeld. Hiermee wordt voorgesorteerd op een snelle en succesvolle marktintroductie van innovaties die bijdragen aan de verdere verduurzaming en vergroening van de economie, ecologische duurzaamheid en/of verdere digitalisering van het bedrijfsleven en de toepassing van digitalisering in de maatschappij.

Meer informatie

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, kunt u contact opnemen met Oost NL. Of kijk voor meer informatie op: https://oostnl.nl/nl/nieuws/ion2-voor-innovatieve-ondernemers-oost-nederland en https://oostnl.nl/nl/ion2

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief