‘Peter Teunisse brengt rust en inspiratie’ | Berenschot

‘Peter Teunisse brengt rust en inspiratie’

Nieuws
‘Peter Teunisse brengt rust en inspiratie’

Deel dit nieuwsartikel

Datum

04 juni 2021

Leestijd

2 minuten

Zelfstandig adviseur Peter Teunisse is 1 juni jl. gestart als geassocieerd consultant bij Berenschot. Hij richt zich op het transformeren van het openbaar bestuur.

De strategie van de Berenschot-adviesgroep Openbaar Bestuur is om maatschappelijke opgaven te analyseren én te realiseren. Dat doen we door bestuurskundigen te koppelen aan financials, data-analisten, technologiespecialisten, organisatieadviseurs, juristen en domeinexperts. Vanuit een multidisciplinaire aanpak verbeteren we het openbaar bestuur op gebieden als veiligheid, energietransitie en het sociaal domein.

Roeland Stolk (managing director): “De groep is als kool gegroeid in de afgelopen jaren. We zijn inmiddels met 80 mensen binnen het totaal van 350 van Berenschot. Dat hebben we grotendeels gedaan met zelf opgeleide jonge talenten. Door de samenwerking met Peter bekrachtigen we onze ambitie om met de Openbaar Bestuur-groep verder te bouwen aan de meest complexe en veeleisende vraagstukken in de publieke consultancy. Om de top te bereiken, moet je topspelers aan je verbinden.”

Frederik van Dalfsen (teamlead): “De komst van Peter dwingt ons om als club weer een stap te zetten. Al die jonge mensen brengen energie, dynamiek en creativiteit, maar dat kent ook uitdagingen in groei en consolidatie. Peters ervaring en netwerk brengen stabiliteit en kwaliteit in een sterk groeiend team. Zowel onze klanten als onze collega’s gaan daarvan profiteren.”

Tot 1 mei 2021 was Teunisse werkzaam bij PricewaterhouseCoopers (PwC) als senior director. Zowel op nationaal als internationaal niveau heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van de publieke sector; als adviseur, senior director en als lid van het internationale PwC-kernteam voor Local and Regional Government. Peter kijkt terug op een mooie tijd waarin hij veel kansen heeft gekregen en met fijne collega’s heeft samengewerkt. Per 1 mei jl. richtte hij TeunisseAdvies B.V. op om de dynamiek van een grote organisatie achter zich te laten en zich te focussen op projecten met maatschappelijke impact waar zijn passie ligt.

Teunisse: “Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik een teamplayer ben. En wil je vooruitgaan dan heb je collega’s met meerdere disciplines nodig. In de zoektocht naar die balans kwam ik in contact met Roeland en Frederik. De passie waaide direct over toen ik met die ambitieuze gasten sprak! Berenschot heeft de chemie die ik zocht. Vanuit een positie als zelfstandig adviseur en ondernemer zal ik als geassocieerd consultant verbonden zijn aan Berenschot. Ik hoop mijn rol als verbinder te kunnen inzetten om met een multidisciplinaire aanpak samen met de collega’s van Berenschot impactvolle maatschappelijke transformaties te gaan waarmaken.”

De grootste uitdaging voor Teunisse zal liggen in het realiseren van constante topkwaliteit in opdrachten die publieke organisaties vooruit brengen. “We zoeken opdrachten die maatschappelijk relevant zijn waarin we niet alleen in de rol als adviseur optreden maar ook bijstaan in het realiseren van het advies. Zo zijn we betrokken in de hele keten: van plan tot implementatie. We zullen daarom scherpe keuzes moeten maken waar we ons op zullen richten.”

Meer weten?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief