Ronald Vuijk manager Defense & Security | Berenschot nieuws

Ronald Vuijk treedt aan als manager Defense & Security bij EU-team Berenschot

Nieuws
Ronald Vuijk treedt aan als manager Defense & Security bij EU-team Berenschot

Deel dit nieuwsartikel

Datum

31 oktober 2022

Leestijd

1 minuut

Het EU-team van Berenschot in Brussel gaat onder leiding van Ronald Vuijk de propositie Defense & Security verder versterken. Sinds 2019 ondersteunt Berenschot Europese instellingen en nationale organisaties met Europees advies bij vraagstukken op het gebied van energie, mobiliteit, communicatie en governance.

Het belang van meer strategische autonomie van de EU op het gebied van defensie & industrie is groot. Berenschot wil daar graag een stevige bijdrage aan leveren, onder meer door onderzoek, advies, het stimuleren van samenwerking en het ondersteunen van het mkb bij het Europees Defensiefonds. Zo heeft Berenschot recentelijk een onderzoek gedaan naar de technologisch-industriële basis van de Nederlandse defensie & veiligheid. Ronald Vuijk gaat leiding geven aan dit onderdeel van het EU-team.

Dr. Ronald Vuijk is als gastonderzoeker verbonden aan de afdeling Bestuurskunde van de Radboud Universiteit, is reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht en sinds 2019 als associé verbonden aan Berenschot. Daarvoor was hij onder meer defensiewoordvoerder in de Tweede Kamer en lid van de Parlementaire Assemblee van de NAVO (2012-2017). Vanuit die achtergrond beschikt Vuijk over een actief netwerk in de internationale veiligheidssector en is hij bij Berenschot vanaf het begin nauw betrokken bij de EU-dienstverlening op het gebied van Europese defensiesamenwerking.

Robert Wester, managing director EU bij Berenschot, ziet kansen voor meer Europese defensiesamenwerking: “Met de komst van Ronald kunnen wij onze inzet in Brussel verbeteren en verder uitbreiden. Hij kent zowel de Nederlandse als de Brusselse wereld op defensiegebied als zijn broekzak en kan onze klanten goed helpen in hun streven naar een betere verbinding tussen instellingen, organisaties en bedrijven op het gebied van de Europese defensiesamenwerking.”

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief