Strategische samenwerking Berenschot en Layers Consulting | Berenschot nieuws

Strategische samenwerking Berenschot en Layers Consulting

Nieuws
Strategische samenwerking Berenschot en Layers Consulting

Deel dit nieuwsartikel

Datum

22 mei 2024

Leestijd

1 minuut

Per 1 mei zijn Berenschot en het Japanse Layers Consulting een strategische samenwerking aangegaan. In de eerste week van mei hebben beide partijen de overeenkomst officieel ondertekend. Doel is multinationals die in Japan en Nederland actief zijn nog beter te ondersteunen en daarnaast de eigen kennis uit te bouwen.

Layers Consulting (‘Layers’ verwijst naar de gelaagdheid van de adviesdiensten, van strategie tot human resources) was actief op zoek naar een relevante sparrings- en samenwerkingspartner in Europa om de eigen multinationals beter van dienst te kunnen zijn. Net als Berenschot richt het bureau zich op multi-level en multi-stakeholder adviesdiensten en HR-gerelateerde adviesopdrachten. “Vanwege de onderlinge raakvlakken nodigden ze ons uit om nader kennis te maken. Bovendien hebben we allebei dezelfde drive om de kwaliteit van ons consultancywerk door te ontwikkelen”, aldus Annet de Lange, die bij Berenschot optreedt als contactpersoon voor het partnerschap.

Uitbreiding klantportfolio

De samenwerking bestaat eruit dat Layers Consulting in het geval van Europese en Nederlandse consultancyopdrachten, de hulp van Berenschot zal inschakelen voor relevante HR- en arbeidsmarktgerichte expertise en regionale kennis. “Omgekeerd kunnen wij Nederlandse multinationals helpen verbinding te leggen met de Japanse arbeidsmarkt via de samenwerking met Layers Consulting”, zegt De Lange. “Zo hopen we ons klantenportfolio uit te breiden met multinationals die zowel in Nederland als Japan actief zijn en gerichte kennis hierover op te bouwen met elkaar.”

Over Layers Consulting

Layers Consulting, opgericht in 1983, is gevestigd in Tokio en heeft ruim 500 medewerkers in dienst. Het organisatieadviesbureau richt zich met name op adviesdiensten op het vlak van business administration / management accounting, corporate strategy, business process re-engineering, supply chain management, human resource management en IT-management. Meer informatie op www.layers.co.jp (in Japans en Engels beschikbaar).

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief