Subsidie voor innovatie in agro-robotica | Berenschot

Subsidie voor innovatie in agro-robotica

Nieuws
Subsidie voor innovatie in agro-robotica

Deel dit nieuwsartikel

Datum

13 april 2021

Leestijd

1 minuut

Kleine agro-roboticaconsortia kunnen subsidie aanvragen voor demonstratieprojecten gericht op de digitale transitie van de agrifoodsector. Projectkosten tussen de € 300.000 en € 500.000 kunnen tot 100% vergoed worden. Aanvragen is mogelijk tot 31 mei 2021.

Het is de tweede oproep binnen het Europese agROBOfood-programma. Dit programma ondersteunt bedrijven in heel Europa bij het toepassen van door robotica gedreven innovatie in de agrofood en in hun bedrijfsprocessen. Doel is de voedselproductie te vergroten en te verduurzamen.

 

Doelgroep

Subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkingsverbanden bestaande uit twee tot vijf mkb-bedrijven uit de agrofood- en roboticasector. Onder deze mkb-ondernemers dient zich ten minste één eindgebruiker en één technologieleverancier te bevinden. Het consortium vertegenwoordigt ten minste twee verschillende EU-landen.

Voorwaarden

  • Het project biedt een oplossing voor een uitdaging in de agrofoodsector, bijvoorbeeld het verbeteren van het productieproces in de teelt, behandeling en verwerking van voedsel, het verbeteren van het productieproces in de veeteelt of veeteeltmanagement.
  • De oplossing moet gebaseerd zijn op robottechnologieën.
  • Het project moet worden uitgevoerd tussen september 2021 en januari 2023.
  • Er moet gebruik gemaakt worden van een lokale partner Digital Innovation Hub (DIH) als primair aanspreekpunt. Berenschot heeft warme contacten met de Nederlandse lokale partners zoals High Tech NL en Wageningen University & Research.
  • Elke aanvrager kan slechts één keer subsidie ontvangen binnen het agROBOfood-programma.

Bijdrage

Projecten hebben een omvang tussen de € 300.000 en € 500.000, en kunnen tot 100% gesubsidieerd worden. Enige cofinanciering wordt wel geadviseerd. Kosten die in aanmerking komen voor subsidie, zijn onder andere personeelskosten, materiaalkosten, kosten derden, reiskosten en indirecte kosten (tot 25% van de directe kosten).

Deadline

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 31 mei, 17.00 uur. De uitslag volgt naar verwachting in augustus 2021.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de regeling of bent u nog op zoek naar een partner? Neem dan contact op met Irma Oosterom-van Roest voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?