Podcast #1: Samen innoveren | Berenschot Toekomstpraat

Podcast aflevering 1: Samen innoveren

Podcast
Podcast aflevering 1: Samen innoveren

Deel deze podcast

Datum

08 juli 2021

De wereld is in transitie en in vrijwel elke sector volgen veranderingen elkaar razendsnel op. Het concurrentieveld beperkt zich niet langer tot nationale schaal, maar de hele wereld speelt mee. Bedrijven moeten innoveren om overeind te blijven, en moeten snel zijn om voorop te blijven lopen. Veel innovaties worden daarom in samenwerking ontwikkeld.

In deze aflevering hoor je hoe zij geloven dat Nederland alleen door samen te innoveren, koploper kan worden in de wereldwijde robotrevolutie. En ze bespreken hoe ook jouw bedrijf mee kan doen.
Thijs Dorssers is programma manager bij Holland Robotics. Holland Robotics is een landelijke robotica-community die de nationale samenwerking tussen wetenschap, industrie en robotica-entiteiten naar een hoger plan brengt.

Irma Oosterom-van Roest is senior consultant financiering en innovatie bij Berenschot. Vanuit die rol initieert en begeleidt ze innovatieprojecten in samenwerkingsverbanden. Na een roadmap te hebben opgesteld voor Holland Robotics, heeft ze in samenwerking met Holland Robotics inmiddels drie succesvolle innovatieprogramma’s ontwikkeld voor de sectoren Inspectie & Maintenance, Agrofood en Logistiek.

Thema's omtrent samen innoveren

Holland robotics

Lees de klantcase van Holland Robotics. Holland Robotics is een landelijke robotica-community die de nationale samenwerking tussen wetenschap, industrie en robotica-entiteiten naar een hoger plan brengt.

Ecosystemen & innovatieprogramma’s

Meer weten over ecosystemen & innovatieprogramma’s? Bekijk onze diensten op dit gebied.

Onze Holland Robotics projecten

Meer van onze projecten bekijken?

Samenvatting aflevering 1

Waarom heeft samen innoveren de toekomst? De gastsprekers in deze aflevering lichten toe hoe Nederland weer een koppositie weet te bemachtigen in de wereldwijde robotrevolutie. Dat kan alleen als bedrijven, kennisinstellingen, overheid en netwerkorganisaties samenwerken. Daarbij moeten de markt en technologieontwikkelaars juist samen komen.

Blijf op de hoogte van de laatste podcasts

Meld u aan voor onze nieuwsbrief