Vlaams-Nederlandse Interreg CrossRoads 2023-2029 | Berenschot nieuws

Vlaams-Nederlandse Interreg CrossRoads 2023-2029

Nieuws
Vlaams-Nederlandse Interreg CrossRoads 2023-2029

Deel dit nieuwsartikel

Datum

25 mei 2023

Leestijd

1 minuut

Van 1 september 2023 tot en met 13 oktober 2023 gaat de Vlaams-Nederlandse Interreg-regeling CrossRoads 2023-2029 open. Deze regeling heeft als doel grensoverschrijdende samenwerking in Zuid-Nederland en Vlaanderen te stimuleren rondom kansrijke innovaties.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet er een samenwerkingsverband worden gevormd met minimaal één mkb-bedrijf uit Zuid-Nederland (de provincies Nederlands-Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland) en één mkb-bedrijf uit Vlaanderen (de provincies Antwerpen, Belgisch Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen).

Subsidie is beschikbaar voor innovatieprojecten die zijn gericht op het ontwikkelen en demonstreren van prototypes van een nieuw proces, product of dienst, met een nadrukkelijke bijdrage aan een of meer van de volgende maatschappelijke transitiedomeinen:

  • Duurzaam ondernemen.
  • Duurzame energie.
  • Gezondheid.
  • Industrie 4.0.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 250.000 per project. Aanvragen zullen worden gerangschikt aan de hand van diverse criteria, waarna subsidie wordt toegekend in volgorde van rangschikking (tenderproces). In de periode 2023-2026 zullen jaarlijks twee oproepen worden opengesteld.

Heeft u een innovatief idee en bent u op zoek naar grensoverschrijdende projectpartners? Of heeft u al een samenwerkingsverband, maar zou u graag advies ontvangen bij het aanvragen van deze regeling of het rondkrijgen van uw consortium? Laat het ons weten, dan kijken we samen wat onze expertise én ons netwerk voor u kunnen betekenen.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief