EFRO Oost | Berenschot nieuws

EFRO Oost

Nieuws
EFRO Oost

Deel dit nieuwsartikel

Datum

10 februari 2023

Leestijd

1 minuut

Het EFRO OP-Oost-programma stelt vanaf 1 maart budget beschikbaar voor test- of demonstratieprojecten (TRL 6-8), en er kan ook nog subsidie worden aangevraagd voor innovatieprojecten.

Voorwaarden

  • De subsidie kan worden aangevraagd door drie of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties.
  • Er moet minimaal één mkb-onderneming betrokken zijn uit Gelderland of Overijssel.
  • Kennisinstellingen, gemeenten, waterschappen, woningbouwverenigingen of ‑coöperaties kunnen lid zijn van het samenwerkingsverband en ook subsidie aanvragen.
  • Projecten mogen niet zijn gestart voordat de subsidieaanvraag is ingediend.

Subsidie

De subsidie voor test- of demonstratieprojecten bedraagt minimaal € 350.000 en maximaal € 1.000.000 per aanvraag. De subsidie voor innovatieprojecten bedraagt minimaal € 350.000 en maximaal € 750.000 per aanvraag, waarbij de subsidie per ontvanger maximaal 40% van de subsidiabele kosten bedraagt. Voor een mkb-ondernemer is dit maximaal 50%. Bent u een kennisinstelling en bestaan uw activiteiten uit industrieel onderzoek? Dan is de subsidie ook maximaal 50%.

Deadline

Vanaf 1 maart 2023 kan er subsidie worden aangevraagd voor test- of demonstratieprojecten. Innovatieprojecten kunnen nu al worden ingediend. Voor alle aanvragen geldt het ‘first come first serve’-principe. De managementautoriteit gaf bij Berenschot aan dat de potjes voor beide calls nog voldoende ruimte hebben en op zoek te zijn naar passende projecten.

Sparren met een expert?

Heeft u een project voor ogen dat binnen deze oproep valt? Bent u op zoek naar partners? Of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief