Vooraankondiging MIT 2023 | Berenschot nieuws

Vooraankondiging MIT 2023

Nieuws
Vooraankondiging MIT 2023

Deel dit nieuwsartikel

Datum

10 februari 2023

Leestijd

2 minuten

MIT-haalbaarheidsprojecten kunnen wederom vanaf 4 april 2023 (datum onder voorbehoud, de call is nog niet officieel gepubliceerd) worden ingediend. De verwachting is dat de regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten 6 juni zal worden opengesteld en 12 september sluit (datum onder voorbehoud, de call is nog niet officieel gepubliceerd) .

De MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is bedoeld voor mkb-bedrijven die technische innovaties realiseren die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven. De MIT-regeling bestaat uit meerdere instrumenten, waarbij de volgende twee vaak het meest relevant zijn:

  • Individuele mkb-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het in kaart brengen van de technische en economische risico’s van het voorgenomen innovatieproject via een MIT-haalbaarheidsstudie.
  • Een samenwerkingsverband van minimaal twee mkb-bedrijven kan subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een product-, proces- of technologisch ontwikkelingsproject.

MIT-haalbaarheidsstudie

Voor de technische en economische haalbaarheidsstudies is de maximale duur van het project 12 maanden. Maximaal 40% van de subsidiabele kosten kan worden toegekend bij een haalbaarheidsstudie met een maximale bijdrage van € 20.000. Het ‘first come first serve’-principe geldt. Let op: de ervaring leert dat het subsidiebudget voor deze regeling op de eerste dag wordt overschreden; het is dus zaak direct bij opening in te dienen.

Aanvragen kunnen naar verwachting worden ingediend van 4 april 9.00 uur tot en met 12 september 17.00 uur.

Wilt u een van onze collega’s laten meekijken en binnen een aantal uur tips ontvangen om uw aanvraag te verbeteren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

MIT-R&D-samenwerkingsproject

Een R&D-samenwerkingsproject kent een duur van maximaal twee jaar. Het project kan klein (€ 50.000 tot € 200.000 subsidie per project) of groot (€200.000 tot €350.000 subsidie per project) zijn, waarbij de subsidie 35% van de projectkosten bedraagt. Per regio is er een minimumpercentage gesteld voor de projectkosten die in de regio moeten worden gemaakt.

De MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling; de uiterlijk op de sluitingsdatum ontvangen projectvoorstellen worden beoordeeld en gerangschikt op geschiktheid. Aanvragen kunnen naar verwachting worden ingediend van 6 juni 9.00 uur tot en met 12 september 17.00 uur.

Wilt u graag samenwerken maar hebt u nog niet de juiste partner gevonden of slaagt u er niet in zelf de aanvraag te schrijven of samen te stellen van het consortium? Laat het ons weten, dan kijken we samen wat ons netwerk voor u kan betekenen.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief